Zomerbar en 'Cinema Canvas' op nieuw programma

Vilvoorde gaat opnieuw een goed gevulde zomer tegemoet. Naast de vaste waarden, zijn er ook een aantal nieuwe initiatieven.

"We trappen de zomervakantie af met de allereerste zomerbar op onze wekelijkse zaterdagmarkt", zegt schepen van Feestelijkheden Johan Serkeyn (Sp.a). "Op 1 juli kan je van 10 tot 12.30 uur genieten van een gratis degustatie aangeboden door de marktkramers en het stadsbestuur. Je inkopen kan je doen op de deuntjes van Jazz Delivery."


Op zondag 2 juli is iedereen vanaf 14 uur welkom in het stadhuis voor een muzikale namiddag naar aanleiding van Feest van de Vlaamse Gemeenschap.


Vanaf woensdag 5 juli kan je opnieuw 7 woensdagen op rij naar de parkconcerten in het Duchéhof. Elke woensdagavond openen de bars en het eetkraam om 18.30 uur.


Ook tijdens de zomer gaat de foodtruckmarkt gewoon door. Zomerse avondwandelingen zijn er vanaf 6 juli en op zondag 9 juli vindt de jaarlijkse triatlon plaats.


Met 'Cinema Canvas' start deze zomer een nieuwe filmbelevenis. "Zo zendt Canvas in juli en augustus, wekelijks drie dagen op rij, een kwaliteitsfilm uit die tegelijk op locatie als op televisie te zien is", gaat Serkeyn verder. "Op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 augustus houdt Cinema Canvas halt in de gezellige tuin van de Kruitfabriek."


Op 27 augustus worden jongeren langsheen het Zeekanaal Brusse-Schelde ondergedompeld in een mix van sport, muziek en ontspanning tijdens 'Canal vibes' en op 30 augustus krijgen alle kinderen volop aandacht tijdens een nieuwe editie van 'Vol van Vilvoorde'. Op 15 en 16 september is het Ruiterijcomplex van het park Drie Fonteinen opnieuw de plaats van afspraak voor Mekitburn Festival. De afsluiter van de zomer is de autovrije zondag en jeugddag op 17 september.


Meer info op www.vilvoorde.be/zomersvilvoorde. (DBS)