Werken aan tijdelijke en permanente parkings in afwachting van de Ringtrambus

Ringtrambus
Margo Koekoekx Ringtrambus
Er heerst heel wat heisa omtrent de Ringtrambus. Eén van de pijnpunten is bijvoorbeeld het verdwijnen van heel wat parkeerplaatsen op de Stationlei. Gemeenteraadslid Remy Esquiliche (Open Vld) verwoordde de bezorgdheid van de omwonenden op de gemeenteraad.

Voor de zomer voerde de stad reeds gesprekken met de VDAB over de mogelijkheid om naar een gedeeld model te gaan. Schepen Barbara De Bakker legt uit: “De VDAB gaf aan dat zij open staan voor het medegebruik van hun parking buiten de werkuren. Zij hebben echter hun bedenkingen bij de toegankelijkheid en het beheer. De afspraken moenten nog iets concreter gemaakt worden. Hiervoor staan binnenkort gesprekken ingepland”, aldus schepen De Bakker.

“De P+R parking achter het station zal in eerste instantie tijdelijk zijn, omdat er nog volop gewerkt wordt aan het station en ook de CAT-site zal nog evolueren. De Werkvennootschap zal later ook de definitieve inrichting op zich nemen”, klinkt het nog. De bedoeling is dat er 100 parkeerplaatsen zullen komen aan de Rubensstraat en dat de P+R parking minstens 400 plaatsen voorziet op de CAT-site achter het station. Op deze laatste parking zal ook ruimte voorzien worden voor bewonersplaatsen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Thomas De Mey

    Beste Bill, dit is geen project van het stadsbestuur. Het is Vlaams minister Ben Weyts die dit project laat uitvoeren.

  • Bill Van Mechelen

    Eigenlijk moeten hans bonte en het stadsbestuur zich rot schamen met dit totaal overbodig en zinloos project. Hopelijk worden niet alle vergunningen afgeleverd en eindigt het hier. Nog nooit onder hans bonte werd enig project op tijd afgewerkt.