Wegpiraat scheldt agenten de huid vol op Autoloze Zondag

Baert Marc
Een Vilvoordse jongeman riskeert 1 maand cel voor smaad. Hij schold twee agenten de huid vol nadat ze hem hadden tegengehouden.

Zondag kon jong en oud ook in Vilvoorde genieten van de Autoloze Zondag. Bij de vorige editie, op 16 september 2018, viel er echter ook een wanklank te noteren. Ilias E. werd immers tegengehouden door de politie omdat hij toch rustig met zijn wagen rondreed in een zone waar hij niet mocht komen met zijn wagen. Dit was niet naar zijn zin en hij beet de agenten toe dat hij wel mocht rijden. Naar eigen zeggen was hij een chauffeur van De Lijn en had hij daarom toelating. Toen de agenten hem een document als bewijs vroegen ging hij door het lint. Een enorme scheldtirade volgde en de agenten schreven een proces-verbaal uit voor smaad. “Dat meneer echt een chauffeur van De Lijn is lijkt me sterk.  Hij heeft al 30 veroordelingen voor de politierechtbank. Als hij dan nog aan werk als buschauffeur zou raken zou dit toch willen zeggen dat het een écht knelpuntberoep is”, aldus de procureur. De man reageerde niet op een voorstel tot minnelijke schikking en mocht het dus komen uitleggen op het Brusselse justitiepaleis. Hij besloot echter niet te komen opdagen waardoor zijn dossier bij verstek behandeld werd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.