Vloer sporthal stijgt 30 cm

BASKETBALCLUB BAVI MOET MATCHEN UITSTELLEN DOOR VOCHTPROBLEMEN

Het is niet de eerste keer dat de parketvloer van de sporthal op het Slachthuisplein naar boven komt, maar nu kan basketploeg BAVI daardoor haar matchen niet afwerken.
Foto's Lukas Het is niet de eerste keer dat de parketvloer van de sporthal op het Slachthuisplein naar boven komt, maar nu kan basketploeg BAVI daardoor haar matchen niet afwerken.
De parketvloer in de sporthal is zondag liefst dertig centimeter naar omhoog gekomen. De oorzaak van het euvel, dat zich niet voor het eerst manifesteert, ligt blijkbaar bij vochtproblemen. Basketbalclub BAVI, dat in tweede klasse speelt, heeft al een heel aantal wedstrijden moeten uitstellen.

De problemen in de sporthal op het Slachthuisplein, de thuisbasis van basketbalclub BAVI, dat in tweede klasse uitkomt, staken zowat twee maanden geleden de kop op. "Toen heeft de stad warmteblazers in de zaal geplaatst", legt voorzitter Jan Eyndels uit. "Na een week is de vloer terug naar beneden gezakt."

Voorzitter Jan Eyndels.
Lukas Voorzitter Jan Eyndels.

Onstabiel

Maar ook daarna waren er nog te pas en te pas problemen met de onstabiele parketvloer. "We hebben al een heel aantal matchen van de tweede en derde ploeg en de jeugdploegen moeten uitstellen. We hebben het geluk gehad dat de eerste ploeg op momenten speelde dat de vloer terug min of meer in orde was. Maar ook zij kunnen vaak maar op een stukje langs de zijkant van de zaal trainen. Dat is allerminst ideaal want van wedstrijdomstandigheden is geen sprake."


Vorige zondag was het opnieuw zover. "De parketvloer is over de ganse lengte een centimeter of dertig naar omhoog gekomen. We kunnen nu langs de zijkanten nog pakweg een derde van de zaal gebruiken voor de trainingen, maar dit is natuurlijk niet houdbaar. We hebben zes of zeven matchen dit weekend die daardoor weeral moeten uitgesteld worden."


Vandaag en morgen zal de firma die de parketvloer gelegd heeft ter plaatse de zaak komen bekijken. "Hopelijk vinden zij een opossing. Dat parket ligt los op de andere vloer. Wij gaan er vanuit dat er vocht tussen zit. Zolang er geen oorzaak en een strucuturele oplossing gevonden is, ben ik er niet gerust op. Ik vraag mij af of de vloer zelf ook niet beschadigd is geraakt."


Een alternatief in het Vilvoordse is er dan ook niet. "De andere zalen in de Vilvoordse sporthallen zijn niet gekeurd door de basketbalbond en voldoen bovendien ook niet aan de normen om officiële wedstrijden te mogen spelen. Het is dus geen optie om uit te wijken naar een andere zaal."