Vlaams Belanger met T-shirt ‘Schild & Vrienden’ op gemeenteraad

Jurgen Van Duyse en Dries Van Langenhove.
rv Jurgen Van Duyse en Dries Van Langenhove.
Vlaams Belang-oppositieraadslid Jurgen Van Duyse maakte maandagavond een opgemerkte entree op de gemeenteraad. Hij droeg een T-shirt van de rechts-radicale groepering ‘Schild & Vrienden’, waartegen nog steeds een gerechtelijk onderzoek loopt onder meer wegens vermeende inbreuken op de antiracismewetgeving.

“Een provocatie? Maar nee, ik steun gewoon onze onafhankelijke lijsttrekker Dries Van Langenhove”, reageert Van Duyse. “Ik wist dat er wel wat reactie op ging komen maar ik had gewoon zin om dat T-shirt te dragen. Ik heb er zelf ook geen allusie op gemaakt tijdens de gemeenteraad.”

Burgemeester Hans Bonte (sp.a) spreekt van een ‘zielige vertoning’. “Ik heb uiteraard gemerkt dat hij zich permitteert om met zo’n T-shirt op te dagen. Ik heb nog overwogen om op te treden maar uiteindelijk vond ik het een dermate zielige provocatie dat ik beslist heb om er geen woorden aan vuil te maken. Niemand in de gemeenteraad heeft er trouwens aandacht aan besteed.”

Van Duyse duwt de Vlaams Belang-lijst voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant, Van Langenhove trekt de Kamerlijst. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.