Vilvoorde kampt met stijgend aantal fietsdiefstallen en investeert in vier extra camera’s

illustratie camera
Politie Turnhout illustratie camera
Vilvoorde kampt met een stijgend aantal fietsdiefstallen, en investeert daarom in vier nieuwe bewakingscamera's. Die zullen eind 2019 of begin 2020 geïnstalleerd worden in de buurt van het station aan de fietsenstallingen en in de omliggende straten. De kostprijs van de camera’s bedraagt ruim 100.000 euro.

Politiezone Vima heeft op Vilvoords grondgebied al 14 camera’s hangen, en daar komen binnenkort vier nieuwe bij. Die zullen opgesteld worden in de buurt van het station aan de fietsstallingen, op het Portaelsplein en aan de Koepoortstraat. “We zitten met een stijging in het aantal fietsdiefstallen en willen hierop inzetten”, zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a). “Wekelijks krijgt de politie meldingen binnen over gestolen fietsen en we gaan ervan uit dat niet iedereen ook daadwerkelijk aangifte doet. Het aantal diefstallen ligt in werkelijkheid dus nog hoger.”

Stad Vilvoorde opent samen met de Lijn een nieuw -Mobipunt - met digitale infozuil en fietskluizen op de foto rechts = minister Ben Weyts en Hans Bonte
Lukas Stad Vilvoorde opent samen met de Lijn een nieuw -Mobipunt - met digitale infozuil en fietskluizen op de foto rechts = minister Ben Weyts en Hans Bonte

Extra beveiligde fietsenstallingen

Er is een gesloten fietsenstalling, maar zelfs daar worden soms fietsen gestolen. Camera’s moeten soelaas bieden. “Er komen ook extra fietsenstallingen aan zowel de achterzijde als vooraan aan het station. Jammer genoeg wordt dat nog uitgesteld omdat daar nog een werf komt voor de vernieuwing van het station.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerda Heyndrickx

    Die camera's hebben geen enkel nut als men de dieven geen gepaste straf geeft !!!