Verzegelde nagelstudio in Leuvensestraat na paar weken al opnieuw open

Nagelstudio Nails Studio heeft de deuren opnieuw geopend.
Baert Marc Nagelstudio Nails Studio heeft de deuren opnieuw geopend.
Nails City, de tweede nagelstudio die nog maar begin deze maand door burgemeester Hans Bonte (sp.a) verzegeld werd in de Leuvensestraat, is opnieuw open. De zaakvoerder is tegemoetgekomen aan een aantal voorwaarden die zijn opgelegd.

Volgens Bonte was er net als bij een andere opgelegde sluiting, die van 23 mei dateert, nochtans sprake van ‘mensenhandel en uitbuiting van jonge Vietnamese meisjes’. “Ze worden er bovendien niet alleen onderbetaald maar moeten er ook in erbarmelijke omstandigheden werken en leven”, klonk het. Hij riep het parket ook op om grote kuis te houden.

Waarnemend burgemeester Katrien Vaes (Open Vld) heeft nu het besluit tot opheffing van de verzegeling getekend. “De zaakvoerder is gehoord en heeft een aantal voorwaarden opgelegd gekregen. Dat ging onder meer over voldoende ventilatie want de luchtkwaliteit bleek door al die chemische producten die ze gebruiken slecht te zijn. De zaak mag verder ook niet bewoond worden door de werknemers en daarbij moeten die ook allemaal correct zijn ingeschreven. De politie heeft nu onderzocht of daar intussen aan tegemoet is gekomen en dat blijkt het geval. Vandaar dat we niet wachten op de termijn van telkens zes maanden om te evalueren. Dat wil echter niet zeggen dat de zaak niet verder in het oog zal gehouden worden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.