Verwaarloosde honden Murphy en Maika zijn klaar voor een nieuw baasje

De chihuahua en de pitbullterriër werd zwaar uitgemergeld aangetroffen in een woning in Vilvoorde.
Robby Dierickx De chihuahua en de pitbullterriër werd zwaar uitgemergeld aangetroffen in een woning in Vilvoorde.
Murphy en Maika, de twee honden die op 28 januari in beslag werden genomen in Vilvoorde, zijn klaar voor adoptie. Momenteel verblijven ze nog in het dierenopvangcentrum van Zemst. 

Eind januari botste de politie toevallig op twee uitgemergelde honden in een woning in Vilvoorde. Het ging om een chihuahua en een pitbullterriër. De twee werden door de dienst Dierenwelzijn in beslag genomen en overgebracht naar het dierenopvangcentrum in Zemst. Die laatste laat nu weten dat het duo klaar is voor adoptie. “Ze waren beiden heel erg ondervoed. Maar ze zijn intussen weer op gewicht”, klinkt het.

“Murphy is een hele actieve hond, die heel graag speelt en wandelt. Maika heeft hetzelfde karakter, waardoor ze beiden zo goed overeenkomen. Ze worden daarom ook alleen samen geadopteerd!”

Aangezien de honden al twee keer in beslag werden genomen, bestaat er geen mogelijkheid dat vrienden of kennissen van de vorige eigenaar de honden kunnen adopteren. “We voeren een strenge selectieprocedure”, laat het opvangcentrum weten. 

Een chihuahua en een pittbullterriër werden zwaar uitgemergeld aangetroffen in Vilvoorde.
Robby Dierickx Een chihuahua en een pittbullterriër werden zwaar uitgemergeld aangetroffen in Vilvoorde.