Verkrachter jogster op 30 november voor rechter

Een robotfoto van de mogelijke dader.
Baert Marc Een robotfoto van de mogelijke dader.
Een veertiger die verdacht wordt van een brutale verkrachting twee jaar geleden verschijnt op 30 november voor de Brusselse correctionele rechtbank. 

Pascal P. (45) uit Vilvoorde wordt ervan verdacht op zaterdag 3 september 2016 een jogster te hebben verkracht op het wandelpad Schoewer, een verlengstuk van de De Bavaylei in Vilvoorde. Het slachtoffer liep in de richting van de fietsersbrug over de Woluwelaan en kruiste een 400-tal meter verder een man die haar vastgreep. Ze werd op de grond gegooid en hevig geslagen in het aangezicht, waarbij ze ernstige verwondingen opliep. Vervolgens sleepte de dader haar mee naar een verdoken plaats, waar hij de vrouw verkrachtte. Zij hield aan de feiten blijvende verwondingen over. 

Ondanks dat het parket meteen een opsporingsbericht uitvaardigde kon P. pas 14 maanden later opgepakt worden. Dit gebeurde nadat analyse van een DNA-spoor een match met P. aan het licht bracht in de DNA-databank.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.