Vechtend koppel komt opnieuw weg zonder straf

Baert Marc
Een Vilvoords koppel is voor de tweede keer op een dik half jaar tijd goed weggekomen voor de Brusselse strafrechtbank. De twee geliefden kregen in december de opschorting nadat ze elkaar onder invloed van alcohol te lijf waren gegaan. Enkele maanden later vlogen ze elkaar opnieuw in de haren... met opnieuw een opschorting tot gevolg.

In januari kwam het tot een aanvaring tussen de twee geliefden. Na enkele glazen alcohol kwam het tot een hoogoplopende discussie met enkele wederzijdse slagen en stampen tot gevolg. Enkele weken daarvoor hadden ze het nog mogen komen uitleggen voor de Brusselse strafrechtbank na een eerdere vechtpartij.

Op 12 april van vorig jaar was het al eens tot een hevige vechtpartij gekomen. Ook toen was de oorzaak een banale discussie na ettelijke glazen drank. Maar omdat beiden hun aandeel hadden in de knokpartij, mochten ze ook samen plaatsnemen in de beklaagdenbank. Nog opvallend: zij hield er verwondingen aan de armen aan over, maar het was haar man die er het ergst aan toe was. Hij moest naar het ziekenhuis gebracht worden met verwondingen aan het hoofd, gezicht, armen en handen. Hij was zeven dagen arbeidsongeschikt. “Maar alles is weer in orde, hoor”, klonk het in de rechtbank. Het parket had niettemin een celstraf van vier maanden met uitstel gevorderd voor beiden. De rechter gaf hen de opschorting met als probatievoorwaarde dat ze geen alcohol meer mogen nuttigen tenzij onder strikte opvolging. Ook werd een begeleidingscursus opgestart. 

Het is net door dat laatste dat de twee ook nu zonder straf wegkomen. Het tweede incident was zo kort na de veroordeling dat de begeleiding in de praktijk nog niet opgestart was. Net daarom vond de rechter het niet eerlijk om hen te veroordelen tot een celstraf, al dan niet met uitstel. “Indien jullie zo doorgaan na de begeleiding komen jullie er niet meer vanaf met een opschorting”, waarschuwde de rechter hen niettemin. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.