Vaste klant Olivier neemt samen met vriendin Marjorie Vilvoords café De Stille Genieter over

Nieuwe uitbaters Olivier Colonne en Marjorie Van De Rostyne.
Baert Marc Nieuwe uitbaters Olivier Colonne en Marjorie Van De Rostyne.
De Stille Genieter op de Mechelsesteenweg in Vilvoorde heeft nieuwe uitbaters. Olivier Colonne (49) was er zelf vaste klant, en heeft niet lang getwijfeld toen hij hoorde dat de zaak over te nemen was. “Ik ben vrachtwagenchauffeur geweest, maar die stress wou ik echt niet meer. De beslissing was dus snel gemaakt. Mijn partner Marjorie zag dat ook zitten en we zijn ervoor gegaan.” 

En ze zijn maar wat blij dat ze aan dit avontuur begonnen. Hoewel hij al heel wat horeca-ervaring achter de rug heeft, is dit zijn eerste eigen zaak. “We hebben een heel tof publiek. Overdag komt er heel wat volk uit de buurt over de vloer, op vrijdag komen mensen hier kaarten, op de marktdagen zit het hier vol en we zien dat nog elke week toenemen”, klinkt het tevreden. “Mensen weten dat ze hier terechtkunnen voor de gezelligheid en een ‘klapke’ met de cafébaas.”

De stiel leerde hij al van jongs af aan bij zijn ouders, die verschillende cafés hadden in Vilvoorde. Onder meer de Select, De Vanger op het Kassei en de Avenier op de hoek van de Toekomststraat en de Nowélei, een echt volkscafé.

Spaanse plannen even opgeborgen

De geboren en getogen Vilvoordenaar verhuisde al tot twee keer toe naar Spanje, maar de liefde hield hem hier in Vilvoorde. Zestien jaar geleden vertrok hij naar Benidorm, waar hij werkte in de horeca, maar hij keerde terug. Zes jaar geleden vertrok hij dan naar Tenerife om daar zijn leven verder uit te bouwen, wat aardig lukte, maar ook toen keerde hij terug. Voor even, dat was het plan. “Een kameraad zat toen zonder chauffeur en gezien het in Tenerife toch winterseizoen was, kwam ik voor twee maanden naar België om hem uit de nood te helpen. In mei zou ik vervolgens terug naar Tenerife vertrekken.” 

Maar daar stak Marjorie Van De Rostyne (47) een stokje voor. De twee werden een koppel en de Spaanse plannen werden even opgeborgen. “Ooit trekken we samen naar daar, maar eerst gaan we dit avontuur afmaken”, zegt hij met een glimlach.

Thema-avonden

En hoe kan je beter een nieuw avontuur vieren dan met een feestje? Hoewel de Stille Genieter een goed dagpubliek heeft, bleef het volk plakken tot zeker 3 uur ‘s nachts. “Toen heb ik zelf gevraagd de muziek te stoppen. We proberen een beetje rekening te houden met de buren. Het feest begon om 18 uur, maar eigenlijk was ik die dag al van 7 uur ‘s ochtends open met de markt”, vertelt Olivier.

Het was in elk geval een succes. “Mensen vragen wanneer er nog eens zo’n dansavond komt en dat zit dat er waarschijnlijk wel in. Om de paar weken zou ik graag op zaterdag een thema-avond doen. Een keer scampi à volonté of spaghetti. Iemand uit de buurt stelde al voor om paella te maken en daarna kunnen de mensen dan komen dansen.”