Ultrakorte verhalen voor vlugge lezers

Monika Macken met haar nieuwe tijdschrift KORT.
Lukas Monika Macken met haar nieuwe tijdschrift KORT.
Monika Macken uit Vilvoorde wil met het tijdschrift KORT, mensen weer aan het lezen krijgen. 

“Uit alle windstreken komen berichten, dat er steeds minder gelezen wordt en dat de boekenverkoop daalt”, vertelt ze. “Daarom dacht ik dat er misschien wel een oplossing was voor de gehaaste of vlugge lezers, die toch nog wel willen lezen, maar niet genoeg tijd hebben om een dik boek ter hand te nemen.”

Macken, de weduwe van schrijver Ward Ruyslinck, lanceert nu samen met Elisabeth Jacobs en Guido Van den Troost KORT. “Het is een makkelijk hanteerbaar en leesbaar tijdschrift met heel wat mooie, ultrakorte verhalen. Stan Lauryssens, Diane Broeckhoven en Dominique Biebau schreven speciaal voor dit eerste nummer een verhaal, samen met een aantal nog niet zo bekende Vlaamse auteurs. Je kan het zelfs literair snoepgoed noemen”, knipoogt Macken. 

Meer info via monika.macken@skynet.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.