Subsidie voor ‘verduurzamen meergezinswoningen’

Minister van Omgeving Koen Van den Heuvel kent een subsidie toe van 111.708 euro aan de stad Vilvoorde.
Lukas Minister van Omgeving Koen Van den Heuvel kent een subsidie toe van 111.708 euro aan de stad Vilvoorde.
Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) geeft het sociaal klimaatbeleid van de stad een extra boost. Hij kent een subsidie van 111.708 euro toe aan het pioniersproject ‘Actief verduurzamen van meergezinswoningen’ van de stad.

“Dankzij deze ondersteuning van de Vlaamse Regering kunnen we verwaarloosde en verouderde meergezinswoningen die teveel energie verbruiken actief gaan opsporen en versneld renoveren”, zegt schepen voor Duurzaamheid Peter Van Kemseke (CD&V).

“We doen nu al heel wat. Inwoners kunnen bijvoorbeeld terecht in de Woon+Bus voor gratis advies over energie besparen, renovatiepremies en duurzaam wonen. Er werden intussen 201 woningscans uitgevoerd en 470 gezinnen kregen begeleiding van een renovatiecoach. Maar we merkten dat enkele doelgroepen moeilijk te bereiken bleven en dat de meest problematische panden, meestal meergezinswoningen, buiten schot bleven. Dankzij deze subsidie van de Vlaamse Regering kunnen we nu een 120-tal woningen per jaar aanpakken”, besluit Van Kemseke.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.