Stadstuin van leerlingen Horteco valt in de prijzen

De fiere leerlingen in hun afgewerkte tuin op de grootste tuin- en landbouwbeurs van het land.
Lukas De fiere leerlingen in hun afgewerkte tuin op de grootste tuin- en landbouwbeurs van het land.
De leerlingen van het zevende jaar Tuinaanleg en tuinonderhoud van het Technisch atheneum Horteco in Vilvoorde hebben de ontwerpwedstrijd van Agribex voor een milieu- en onderhoudsvriendelijke stadstuin gewonnen. Ze mochten hun tuin deze week op de land- en tuinbouwbeurs installeren.

Agribex is de grootste land- en tuinbouwbeurs van ons land met jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Je kan ze nog tot 10 december bezoeken in Brussels Expo. De tuinsector legt dit jaar de focus op groen in de stad. De overkoepelende sectororganisatie Fedagrim organiseerde een ontwerpwedstrijd voor tuinbouwscholen om het thema ook zichtbaar op de beurs aanwezig te laten zijn.

Duurzaam

"De leerlingen gingen eerst individueel aan de slag met wat zij zelf belangrijk achten voor een milieubewuste stadstuin", vertelt Joeri Peetermans, leerkracht tuinaanleg. "Het ontwerp waarmee we de wedstrijd wonnen, is een mix van die ideeën en focust vooral op strakke lijnen, groenblijvende planten en onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal."


Met de financiële steun van Fedagrim mochten de leerlingen hun ontwerp op Agribex uitvoeren. De stadstuin van de leerlingen blijft er de hele week staan. Horteco mag ook vier landbouwmachines uitkiezen, waaronder een tractor, om gedurende een jaar met de leerlingen te gebruiken. (DBS)