Sint meert aan in Vilvoorde

Incidentloze aankomst van Heilige man en zijn Pieten

Dieter Nijs
Honderden kinderen hebben zaterdagochtend de sint hartelijk verwelkomd in Vilvoorde. De Heilige man en zijn trouwe Zwarte Pieten meerden onder een storm van applaus en gejuich aan aan de Steenkaai.

Om 10 uur verwelkomden verschillende schepenen de sint en zijn zwarte pieten. Al meer dan een uur hiervoor stonden al tientallen kinderen vol verwachting te wachten in de buurt van de Steenkaai. Ballonnenclowns en een heuse pieten-DJ warmden hen op in afwachting van de plechtige aankomst. De nervositeit bij de jongsten sloeg om in uitbundigheid toen de ‘pakjesboot uit Spanje’ in het zicht kwam. Na de knuffels en kussen met de vele kinderen bracht hij om 11.15 uur een bezoekje aan het stadhuis. Om 14 uur zal hij samen met zijn pieten een wandeling maken langs de verschillende winkels in de stad. 

Dieter Nijs

Geen incidenten

In Nederland staat de aankomst van de Sint en zijn zwarte pieten al enkele jaren synoniem voor betogingen. Ook afgelopen weekend bestond bij onze Noorderburen de vrees dat het tot confrontaties kwam tussen voor- en tegenstanders van de zwarte pieten-traditie. Geen enkele wanklank echter in Vilvoorde waar iedereen de pieten hartelijk verwelkomde. Opvallend ook. De pieten waren nog echte zwarte pieten. Geen blauwe pieten of roetpieten maar zwarte pieten met opvallende oorbellen. Geen haan die er om kraaide. Het feest is in Vilvoorde nog steeds een feest dat gedomineerd wordt door de kinderen en niet door ruziënde volwassenen.

Sinterklaas met zijn zwarte pieten komen toe met de stoomboot in Vilvoorde
Dieter Nijs Sinterklaas met zijn zwarte pieten komen toe met de stoomboot in Vilvoorde

Populairste

Det de Heilige man nog steeds de populairste senior onder de kinderen is, was heel duidelijk. “We hebben hem zelfs twee keer gezien!”, kraaien Miel en Shana uit. “En binnenkort komt hij thuis de cadeautjes brengen. We hebben een autobaan gevraagd!” Quinten mocht zelf op de scooter van Zwarte Piet zitten. “Ik was niet bang hoor. Ik ben heel blij dat ik de sint heb mogen zien. Voor de boot waren we wel te laat. Ik weet zelfs niet meer wat ik allemaal gevraagd heb. Het is zoveel!” 

Dieter Nijs
Dieter Nijs
Dieter Nijs
kindjes en ouders gaan met zwarte piet op fe foto in Vilvoorde
Dieter Nijs kindjes en ouders gaan met zwarte piet op fe foto in Vilvoorde
kindjes zijn klaar om de Sint te ontvangen
Dieter Nijs kindjes zijn klaar om de Sint te ontvangen
Sinterklaas en zwarte piet in Vilvoorde
Dieter Nijs Sinterklaas en zwarte piet in Vilvoorde
Sinterklaas en zwarte piet, modern vervoermiddel voor piet in Vilvoorde
Dieter Nijs Sinterklaas en zwarte piet, modern vervoermiddel voor piet in VilvoordeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.