Scholen zijn dupe van aanhoudende staking

Kristof Pirard
Dat mensen afgelopen dagen niet op hun werk of op de schoolbanken geraken is niet verwonderlijk. Hoe erg is de situatie?

Anneleen De Doncker, directrice bij VIRGO+ laat weten dat de school met 20% meer afwezigheden te kampen heeft dan anders. “Ouders bellen ons op om te laten weten dat hun kind te laat gaat zijn of zelfs niet op school geraakt.” Voorlopig blijven ze mild, omdat elke dag opnieuw moest blijken of de staking door zou gaan. “Als blijkt dat de staking aan zal houden, gaan we moeten bekijken hoe we dat aanpakken. De leerlingen zullen in dat geval alternatieven moeten zoeken. Carpoolen, met de fiets ... We moeten het nog bekijken, maar zoveel lessen missen is voor niemand goed”, besluit ze.

Een andere middelbare school laat weten dat ze nu minder problemen ervaren met afwezigheden en laatkomers. “Wanneer de bus te pas en te onpas niet kwam opdagen, was dat problematischer dan afgelopen vier dagen. Nu ze weten dat er gestaakt wordt, zoeken de mensen op voorhand een alternatief. Wie toch te laat komt, moet een attest van De lijn binnenbrengen”, klinkt het op het secretariaat.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maxiem Geraerts

    Wat?!? Als voor het klimaat gedurende een heel jaar lessen gemist mogen worden, ga je me niet wijsmaken dat bij een bus staking ineens wel iedereen op school wordt verwacht.

  • Willem Pots

    het openbaar vervoer, daar moet je kunnen op rekenen! Ik kan niet voortdurend ineens verlof nemen om onze kinderen met de wagen naar school te brengen. Gewoon schandalig dat ik mijn eigen carrière op de helling moet zetten om te vermijden dat mijn kinderen afgestraft worden wegens te laat of niet op school !!