Rode Neuzenschool De Groene Planeet sluit af met onthulling van hun ‘Blommeke’. De caravan die leerlingen dichter bij elkaar moet brengen

Basisschool De Groene Planeet - Rode Neuzen - Team zonnebloem project van links naar rechts: Directrice Hilde De Marie, Kleuterjuf Kelly De Vlieger, zorgjuf Danielle Crol  en juf Sofie Vanden Broeck
Marc Baert Basisschool De Groene Planeet - Rode Neuzen - Team zonnebloem project van links naar rechts: Directrice Hilde De Marie, Kleuterjuf Kelly De Vlieger, zorgjuf Danielle Crol en juf Sofie Vanden Broeck
Basisschool De Groene Planeet in Houtem is een Rode Neuzenschool in hart en ziel. Met hun zonnebloem project -dat in dezelfde lijn als Rode Neuzen ligt- zetten ze dan ook hard in op respect en open communicatie tussen de leerlingen. Ze zamelden geld in voor Rode Neuzen en daarmee ook voor hun ‘Blommeke’. Dat is de caravan die bij zal dragen aan het welzijn van de leerlingen en de kers op de taart is voor hun Zonnebloem Project.
Rode Neuzen - De Groene Planeet
Marc Baert Rode Neuzen - De Groene Planeet

Tijdens de slotdag werden een vijftig tal ouders ontvangen. Zowel zij als de kinderen droegen allemaal een rood kledingsstuk. “Je ziet dat de ouders er ook belang aan hechten en volledig mee zijn met Rode Neuzen”, klinkt het. Mama’s, papa’s en kinderen kregen een presentatie over de acties, zagen de wensen van Matthias Vergels en Sam De Bruyn en konden daarna de onthulling van ‘het Blommeke’ bijwonen. 

Het Blommeke is een caravan die ze omtoverden tot een zonnebloempaleis. Kinderen zullen er tijdens de speeltijd terecht kunnen voor constructieve gesprekken en er zullen ook lesmomenten in doorgaan.

Basisschool De Groene Planeet - Rode Neuzen
Marc Baert Basisschool De Groene Planeet - Rode Neuzen

De grafitti werd verzorgd door Jonas Tuch (29) die er woensdag nog van 13u tot 23u30 aan doorwerkte. “Het resultaat mag er echt zijn”, klinkt het fier bij de trekkers van het project. “Ons blommeke is een echt bijouke geworden.” Nu rest enkel de binnenkant nog en dan kunnen ze de caravan helemaal inhuldigen.

Basisschool De Groene Planeet - Rode Neuzen
Marc Baert Basisschool De Groene Planeet - Rode Neuzen

Met al hun acties waaronder de sponsorloop, zamelden ze maar liefst 1.497 euro in. Daarnaast verkochten ze ook goodies voor Rode Neuzen waarmee ze nog eens 900 euro ophaalden.

Rode Neuzen - De Groene Planeet - Grafitti artiest Jonas Tuch
Marc Baert Rode Neuzen - De Groene Planeet - Grafitti artiest Jonas Tuch
Basisschool De Groene Planeet - Rode Neuzen
Marc Baert Basisschool De Groene Planeet - Rode NeuzenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.