Pro Voluit Respect! plant een klimaat- en fijnstofbos onder het viaduct van Vilvoorde

Bos aanplanting in Vilvoorde van pro
Dieter Nijs Bos aanplanting in Vilvoorde van pro
Een groep Vilvoordenaars heeft zondag een klimaat- en fijnstofbos aangeplant onder het viaduct van de Brusselse ring. De stad wil op die plek een basisschool bouwen, maar volgens de tegenstanders zijn de fijnstofwaarden er veel te hoog. 

Met ettelijke naaldbomen in de hand, trokken de actievoerders zondag naar het viaduct van Vilvoorde. Een nieuwe basisschool bouwen pal onder het viaduct, vinden zij allesbehalve ideaal. “Zo dicht bij de ring zijn de fijnstofwaarden enorm hoog”, zegt organisator van de actie Fred Luyckx, van de burgerpartij Pro Voluit Respect!. “Om dit duidelijk te maken, planten wij hier een naaldbomenbos. Naaldbomen zijn ideaal om het fijnstof op te nemen. Bovendien verliezen naaldbomen hun bladeren niet ‘s winters dus bieden zij gedurende het hele jaar bescherming. Dit bos moet de bewoners van omliggende woonwijken beschermen.”

Actie niet welkom in Vilvoorde

Volgens Fred Luyckx werd de actie niet met vreugde onthaald in de Zennestad. “De politie is al langsgeweest. Nochtans willen wij gewoon een bos planten. Wij zijn kritisch en vinden dat de stad te veel grote gebouwen zet. De stad wil zo snel mogelijk een centrumstad worden. Wij vragen om te minderen, want deze bouwwoede is niet goed voor het klimaat, het zorgt voor mobiliteitsproblmenen en meer fijn stof. Bomen daarentegen helpen de klimaatopwarming tegen te gaan.”

Bos aanplanting in Vilvoorde van pro
Dieter Nijs Bos aanplanting in Vilvoorde van proReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.