Politie op zoek naar Frederik (22), die verdween na nieuwjaarsfeestje in Vilvoorde

Vrienden en familie organiseren extra zoekactie

Frederik Vanclooster.
RV Frederik Vanclooster.
De politie is op zoek naar Frederik Vanclooster, een 22-jarige jongeman die niet thuis kwam nadat hij afgelopen nacht met vrienden nieuwjaar ging vieren in De Kruitfabriek in Vilvoorde. Een extra zoekactie van vrienden en familie leverde voorlopig niks op. Vanochtend verzamelt iedereen opnieuw aan de Kruitfabriek. Ook is er een oproep gelanceerd naar iedereen die camera’s heeft hangen waarop de straat te zien is, en intussen is er een opsporingsbericht verspreid.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De politie zocht gisteren met een speurhond de kade van de Steenkaai in Vilvoorde af, maar voorlopig zonder resultaat. Door de vallende duisternis heeft de Cel Vermiste Personen de zoekactie voorlopig gestaakt. “Morgenvroeg (vanochtend, red.) komt de cel opnieuw samen met de politie om te bekijken wat de verdere stappen zullen zijn”, laat Gilles Blondeau van het parket Halle Vilvoorde weten. “Er worden ook nog andere pistes onderzocht dan die van het kanaal.” 

Spontane zoekactie

Hoewel de Cel Vermiste Personen de zoekactie gisterenavond had gestaakt, verzamelden rond 20.30 uur een veertigtal mensen om verder te zoeken naar Frederik. De Kruitfabriek veranderde zowat in een geïmproviseerd crisiscentrum. Al snel was de zoekactie met zo’n honderd sympathisanten aan de gang. Die kamden zowat heel Vilvoorde uit, deelden flyers uit in nabijgelegen winkels en hingen posters op in de buurt. Maar voorlopig leverde de zoekactie nog niks op. 

Wel is er ondertussen een oproep gelanceerd naar mensen die beschikken over camerabeelden. “Vermoedelijk is hij daarop te bespeuren. Alles tussen de Kruitfabriek en de Groenstraat in Vilvoorde is welkom”, laat Didier Cortois weten. Frederik is te herkennen aan zijn bruine fluwelen broek, blauw geruit houthakkershemd, een grijze trui en een donkerblauwe winterjas. Alle informatie is welkom en mag doorgegeven worden aan de politie op het nummer 02/253 33 33.

Baert Marc

Opsporingsbericht

Intussen heeft de federale politie ook een opsporingsbericht verspreid op haar website en sociale media. Daarin wordt gemeld dat Frederik op 1 januari rond 3 uur ‘s morgens voor het laatst gezien werd aan de Steenkaai in Vilvoorde. Hij is 1,94 meter groot en normaal gebouwd. Hij heeft bruin haar en draagt een bril met ronde glazen. Informatie kan ook doorgegeven worden via 0800/30 300 en een speciaal tipformulier.

Oproep om camerabeelden te bekijken in de blauwe zone tussen 3.30 uur en de ochtend van 1 januari 2020.
Marc Baert Oproep om camerabeelden te bekijken in de blauwe zone tussen 3.30 uur en de ochtend van 1 januari 2020.

Hart onder de riem

Ook hoofdcommissaris Erik Bassleer en burgemeester Hans Bonte waren gisteren aanwezig in de Kruitfabriek om familie en vrienden een hart onder de riem te steken. “Het doet deugd te zien dat er in noodsituatie zoveel samenhorigheid heerst en dat zoveel jonge mensen op een dag als 1 januari alles laten vallen en elkaar steunen. Solidariteit bestaat dus gelukkig nog”, aldus burgemeester Bonte.

Frederik Vanclooster.
rv Frederik Vanclooster.
Baert Marc
Baert Marc
Baert Marc
Baert Marc
Baert Marc13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy Buisman

  Hopelijk komt er snel goed nieuws!

 • Jonathan Nilens

  Hebben ze het kanaal bekeken? Misschien is hij onwel geworden en in het water gevallen?

 • Francine Nickmans

  Moet verschrikkelijk zijn voor de ouders en familie,hopelijk vlug goed nieuws.

 • gerda Beynen

  Hoop dat hij snel gevonden wordt van waar is de jongen ?

 • Kris Verbeek

  Ik moet er niet aan denken dat zoiets mijn dochter zou overkomen. Ik had haar gevraagd om ofwel met een BOB mee te rijden, of een taxi te bellen, (in het heengaan had ze gelukkig een taxi) of bij haar vrienden te blijven slapen. En zij is met iemand die nooit alcohol drinkt meegereden. Zij heeft ook een bericht gestuurd wanneer zij terug thuis was. Deze Oud op Nieuw werd bemoeilijkt doordat zoveel diensten van De Lijn staakten. Dank U De Lijn !