Politie betrapt jongeren met vuurwerk na klachten buurtbewoners

De Grote Markt in Vilvoorde.
Baert Marc De Grote Markt in Vilvoorde.
De lokale politie VIMA heeft woensdag twee jongeren betrapt die vuurwerk lieten afgaan in het centrum van Vilvoorde. Volgens de politiewoordvoerster zouden er de voorbije dagen al tal van klachten zijn binnengekomen bij de politie.

Groepen jongeren zouden zich voornamelijk na schooltijd bezighouden met vuurwerk en voetzoekers in het centrum. Winkeliers en buurtbewoners dienden al verschillende klachten in en spraken de jongeren aan op hun gedrag, “maar dat lachen ze gewoon weg”, klinkt het bij de politie. Wanneer de politie opgeroepen wordt voor dergelijke meldingen, zijn de jongeren al verdwenen. 

Daarom organiseerde het fietsteam van de politiezone een eerste actie tegen deze vorm van overlast, en met succes. Twee jongeren werden betrapt met vuurwerk en geverbaliseerd. 

Het gebruik van vuurwerk en voetzoekers op een openbare plaats is immers verboden door het lokaal politiereglement en wordt bestraft met een gemeentelijke administratieve sanctie (G.A.S.), wat kan resulteren in een boete of een werkstraf. De politiezone zal de overlast in de volgende weken verder opvolgen en optreden indien nodig.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marijke Forsse Impens

    Wanneer de politie goed werk aflevert, mogen ze hiervoor ook geprezen worden: Bedankt mensen van de politie!