Ploegbaas stal meer dan 300 auto-onderdelen van werkgever

justitiepaleis Brussel
Baert Marc justitiepaleis Brussel
Een Vilvoordse dertiger is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor loondiefstal. De man stal meer dan 300 auto-onderdelen van zijn werkgever. Zelf minimaliseerde hij de feiten maar hier had de rechter geen oren naar.

De man was ploegbaas bij een verdeler van auto-onderdelen. Plots bleken er tientallen onderdelen spoorloos te verdwijnen. Al snel werd de dertiger ervan verdacht deze te stelen, maar pas na enkele maanden kreeg de werkgever zekerheid toen de man op heterdaad werd betrapt toen hij onderdelen in zijn eigen wagen legde. Bij een huiszoeking werden 69 injectoren aangetroffen en 33 lege verpakkingen. “Nog voor hij gepakt werd waren de zes maanden ervoor al 23 injectoren verdwenen, goed voor een inkoopwaarde van 25.000 euro”, aldus de advocaat van het bedrijf, dat zich burgerlijke partij had gesteld. Zelf bekende hij de diefstal, maar enkel van de injectoren die in zijn wagen en in zijn woning werden aangetroffen. De rechter achtte hem echter schuldig voor alle diefstallen. Wel sprak hij de helft van de straf met uitstel uit. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.