Oxfam-Wereldwinkel lanceert biertjes met jasmijnrijst, cacao en quinoa

Vrijwilligers van Wereldwinkel Vilvoorde Gerda, Erik en Magda met het nieuwe bier.
Baert Marc Vrijwilligers van Wereldwinkel Vilvoorde Gerda, Erik en Magda met het nieuwe bier.
Op de Asiat-site heeft de Oxfam Wereldwinkel van Vilvoorde dinsdagmiddag haar drie eigen fairtrade-gecertificeerde Belgische bieren gelanceerd: een blond, een tripel en een bruin biertje.

De voorstelling van de JUSTE Blond, de JUSTE Tripel en de JUSTE Brown vond dinsdagmiddag in de centrale bar op de Vilvoordse Asiat-site plaats. De naam JUSTE is volgens de Wereldwinkel niet toevallig gekozen. Het betekent rechtvaardig. Het bier wordt gemaakt van Belgische gerst en is daardoor uniek. Slechts een halve procent van de Belgische bieren wordt met gerst van eigen bodem gebrouwen. Aan de JUSTE-bieren werden nog enkele fairtrade- en biologische ingrediënten toegevoegd om er een rechtvaardig brouwsel van te maken.

De JUSTE Blond is zacht, licht bitter en verfrissend. Het telt biologische jasmijnrijst uit Thailand, terwijl de tripel krachtige en frisse citrustoetsen bevat. De biologische quinoa uit Bolivia maakt het extra speciaal. Het bruine biertje bevat dan weer biologische cacao uit Peru en is daardoor fluweelzacht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.