Ondergrondse parking krijgt stilaan vorm

De ondergrondse parking op de Grote Markt krijgt stilaan vorm. Op woensdag 5 juli volgt een nieuwe belangrijke stap met de betonstort van de funderingsplaat. Deze laag vormt de bodem van de dubbellaagse ondergrondse parking.


De betonstort vindt plaats tussen 5 en 20 uur. In de Markstraat, aan de achterzijde van het stadhuis en in de Bergstraat worden pompen geïnstalleerd die respectievelijk tot 14, 15 en 20 uur zullen draaien. Het storten van het beton begint met andere woorden ter hoogte van de Markstraat en schuift gedurende de dag verder op richting de Bergstraat. Wanneer de betonstort afgerond is, moet het beton onmiddellijk daarna nog gladgestreken worden. Dat zal dezelfde dag van 20 tot ongeveer 04 uur 's nachts gebeuren. Doordat beton snel droogt, is het enorm belangrijk dat de werken zo snel mogelijk op elkaar volgen.


"In samenspraak met de aannemers en het stadsbestuur is besloten om de betonmixers buiten het centrum te laten voordraaien om de geluidshinder voor de omwonenden te beperken", zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld). "Daarvoor voorzien we de parkeerzone langs de Schaarbeeklei, zonder hinder voor het doorgaand verkeer. Tijdens het nachtelijk gladstrijken van de funderingsplaat zal er echter wel wat geluidshinder zijn voor de omwonenden van de Grote Markt. De aannemer probeert dit tot een minimum te beperken en zal zich zoveel mogelijk aan de afgesproken timing houden." Tijdens de duur van de werken worden ook omleidingen en politiebegeleiding voorzien. (DBS)