Olivier Schottey wint allereerste publieksprijs van Agoria

Olivier Schottey en Lara Piers tijdens prijsuitreiking Agoriaprijs
Scriptie vzw Olivier Schottey en Lara Piers tijdens prijsuitreiking Agoriaprijs
Ingenieurs Olivier Schottey (24) uit Vilvoorde en Lara Piers (23) uit Léglise waren genomineerd voor de Agoriaprijs 2019. Ze haalden de allereerste publieksprijs binnen dankzij stemmen uit heel Vlaanderen. In het kader van hun scriptie ontwikkelden ze een synthetische baarmoeder waarop chirurgen de complexe operatie voor de aangeboren afwijking ‘open rug’ kunnen oefenen.

“Het geeft een fantastisch gevoel en is een mooie bevestiging van ons werk”, klinkt het opgetogen bij Olivier. “Ik hoop vooral dat het werken met sensoren een groei kent. Het idee dat ingewerkte sensoren de vooruitgang van chirurgen kunnen vastleggen en dat ze op die manier gericht kunnen oefenen, dat is voor mij het belangrijkste.” Ondertussen zit hij in de blokperiode van zijn volgende master Biomedical Engineering aan de KU Leuven. Wie weet mogen we ons aan nog een mooie thesis verwachten over anderhalf jaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.