Nieuwe muurschildering siert stationsomgeving

De grote muurschildering siert de volledige zijgevel van de nieuwe bushalte aan het station.
Foto Lukas De grote muurschildering siert de volledige zijgevel van de nieuwe bushalte aan het station.
Er wordt momenteel volop gewerkt aan een nieuwe kleurrijke muurschildering ter hoogte van de nieuwe busterminal van Vilvoorde. De stad selecteerde hiervoor het gerenommeerde Brusselse kunstenaarsduo Hell'O Collective. Zij zullen een zeer expressieve en kleurrijke muurschildering creëren waarin mens en object samen komen tot een uniek landschap.

Het nieuwe kunstwerk is zowel zichtbaar voor mensen op de bus als voor mensen wachten op de trein. Ook de duizenden pendelaars die dagelijks per trein Vilvoorde voorbijrijden, zullen van het kunstwerk kunnen genieten.


"Dit nieuwe werk is een uiting van het vernieuwde kunstbeleid van de stad", zegt cultuurschepen Johan Serkeyn (sp.a). "De voorbije jaren werd de stad opgefleurd met heel wat muurschilderingen. Zo werd er aan de Bavaylei een 350 meter lange muur geschilderd, werden alle brugpijlers onder de Vuurkruisenlaan beschilderd, werd de toegang tot het zwembad onder handen genomen en wordt nu ook de stationsomgeving opgefrist. "Jaarlijks wensen we minimaal één kunstenaar of kunstenaarscollectief de kans te geven om zijn creativiteit in onze stad te tonen. We kiezen op deze plaats bewust niet voor klassieke graffiti, maar zijn op zoek gegaan naar kunstenaars met een eigenwijze en unieke beeldtaal." De kunstenaars zijn sinds donderdag aan de slag. Ten laatste op 3 februari moeten de schilderwerken afgerond worden. (DBS)