Nieuw wandelpad zorgt voor ontsluiting Peutiebos

In plaats van een lint door te knippen, werd er een stok doorgezaagd als officiële opening van het wandelpad.
Baert Marc In plaats van een lint door te knippen, werd er een stok doorgezaagd als officiële opening van het wandelpad.
In het Peutiebos op de grens van Vilvoorde met Machelen is donderdag het wandel- en leerpad officieel geopend. Dat nieuwe pad zorgt voor de ontsluiting van het Peutiebos.

Natuurpunt realiseerde het wandelpad samen met de leerlingen van de Vilvoordse basisschool De Doening, Regionaal Landschap Brabantse Kouters, de stad Vilvoorde en de gemeente Machelen. Het pad ontsluit het gebied en brengt de wandelaars langs de Trawoolbeek, enkele poeltjes en door het bos tot aan het waterbekken dat aangelegd werd rond de eeuwwisseling. Vroeger waren het er nog voetbalvelden, maar vandaag is het gebied dankzij intensief beheer uitgegroeid tot waardevolle natuur. Door het intensief maaien van de oevers wordt de vegetatie diverser en aan de randen van het open water heeft zich een rijke rietgordel ontwikkeld. Van op de bank aan dit bekken kan men de reiger, wilde eenden en met wat geluk de ijsvogel aanschouwen.

Het wandelpad is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.