Mosselhuis moet heropening uitstellen

UITBAATSTER ALICE LOOPT SCHEUR IN MENISCUS OP

Alice Boeykens in een leeg restaurant, met haar geblesseerde been op een voetbankje.
Lukas Alice Boeykens in een leeg restaurant, met haar geblesseerde been op een voetbankje.
Brute pech voor Alice Boeykens (65) van Het Mosselhuis. Nu het restaurant eindelijk weer de deuren kon openen na aanhoudende wegenwerken, is de uitbaatster 'out' met een scheur in de meniscus. "En dat bij de start van het nieuwe mosselseizoen", sakkert ze.

Het Mosselhuis sloot de deuren in oktober van vorig jaar, toen de werken aan de Vijfhoek van start gingen. Een drastische beslissing, die Alice en haar man Dirk Segers (66) namen omdat klanten nauwelijks nog tot aan hun restaurant geraakten. In april van dit jaar werden de ingrijpende werken voltooid, maar toch bleven de deuren nog even dicht. "Het mosselseizoen was inmiddels achter de rug", verklaart Alice. "We hebben dus beslist om te wachten tot de start van het nieuwe seizoen."


Maar net nu dat nieuwe seizoen op til is, kreeg Alice een flinke tegenslag te verwerken: een scheur in de meniscus. "We waren net helemaal klaar om afgelopen vrijdag opnieuw te openen", zucht ze. "Er stond zelfs al een verjaardagsfeestje op het programma. Maar plots was er die 'krak', en gedaan..." En gezien Dirk en Alice het mosselrestaurant met hun tweetjes runnen - zij in de zaal, hij in de keuken - is het verdicht onverbiddelijk. "Het is voor mij onmogelijk om nu een hele avond rond te lopen met schotels in mijn handen, laat staan om in en uit de kelder te gaan. Voorlopig blijven we dus gesloten."

Onder het mes

De knieblessure blijkt er niet zomaar gekomen. "Ik ben in de loop der jaren enkele keren op die knie gevallen", legt Alice uit. "Zoiets stapelt zich op, en nu heb ik het zitten. Het 'trekt' langs alle kanten. Ik heb inmiddels al een scan laten maken, en blijkbaar is er een stukje van de meniscus afgebroken. Dat moet eruit, maar ik kan pas op 18 juli onder het mes - veel te laat naar mijn zin. Ik ga nu toch proberen om een eerdere afspraak te krijgen, anders zijn we sowieso de hele maand juli kwijt - ik zal na de operatie ook moeten revalideren. Dit is zo jammer. We waren al zo lang gesloten, en nu dit weer... En nu moet ik ook opnieuw onze vaste klanten verwittigen."


Toch laat Alice de moed niet zakken. "Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk weer op de been te zijn." Definitief stoppen is voor het koppel, dat de zaak al eens heropende na een eerder afscheid, momenteel niet aan de orde. "Of dit ons laatste seizoen wordt? Ik wil gewoon zo snel mogelijk weer op de been zijn en aan de slag gaan."