Moskee schenkt voedselpakketten voor 140 mensen

Fatima Lamarti (schepen), Helena Geertse en Brent Van Der Auwera (Chiro), Ali Sottou en  Hassan Omar Afkir van de moskee.
Dieter Nijs Fatima Lamarti (schepen), Helena Geertse en Brent Van Der Auwera (Chiro), Ali Sottou en Hassan Omar Afkir van de moskee.
Moskee Annasr Vilvoorde en Chiro Far West slaat de handen in elkaar met het Sociaal Huis en heel wat spontane vrijwilligers. Samen bezorgden ze voedselpakketten voor 45 gezinnen en in het totaal 140 mensen.

Katrien Loos van Het Sociaal Huis is trekker van heel het project. “Sinds de coronacrisis zijn er 45 gezinnen die zich aanmeldden. Dat gaat vooral over gezinnen in armoede, maar ook gezinnen waar niemand fysiek in staat is om boodschappen te doen.”

Moskee Annasr uit Vilvoorde doneerde alle voedingswaren en leverde die donderdagmiddag af in de sporthal op het Slachthuisplein. Samen met drie vrijwilligers van Chiro Far West maakten ze de voedselpakketten klaar. “Volgende week komen drie andere Chiroleden helpen. We moeten vermijden dat we met te veel aanwezig zijn”, vertelt Fatima Lamarti (sp.a), schepen voor Sociaal Beleid en Gelijke Kansen. 

Katrien Loos: “Vanaf 15.30 uur komen 20 vrijwilligers in groepjes langs om de pakketten op te halen en rond te brengen. Zij hebben zich allemaal spontaan gemeld via het online platform na de oproep van de stad.” 

Het doel is om dit elke donderdag te doen voor die nieuw aangemelde gezinnen, naast wat vzw Uit Het Niets en het CAW reeds voorzien voor de daklozen. Als de scholen weer zouden openen, gaan ze dit waarschijnlijk verplaatsen naar woensdagnamiddag, maar dat zal de tijd uitwijzen.