Man slaat zich - letterlijk - een weg door het verkeer

Brussels justitiepaleis, waar de zaak werd gepleit
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de zaak werd gepleit
Een Vilvoordse twintiger riskeert een gevangenisstraf van 12 maanden omdat hij tot tweemaal toe andere autobestuurders in elkaar geslagen zou hebben. Zelf kwam de Vilvoordenaar niet opdagen voor zijn proces.

Op 20 februari kreeg hij het in Vilvoorde al aan de stok met een andere weggebruiker. Een 25-jarige vrouw had hem al claxonnerend op zijn roekeloos rijgedrag gewezen. Hij stapte uit en diende de vrouw vier vuistslagen toe. Alleen door de tussenkomst van een voorbijganger stopte hij met slaan. 

Enkele maanden later, op 7 april, kwam het opnieuw tot een conflict met een andere autobestuurder. Toen die hem ook wilde aanspreken op zijn agressieve rijstijl, kreeg ook die man een reeks slagen te verwerken. Het slachtoffer ondervindt tot op vandaag gezondsheidsproblemen als gevolg van die slagen. 

“Beklaagde doet gewoon zijn zin. Op 19 februari kreeg hij nog de gunst van de opschorting van de politierechtbank nadat hij betrapt was achter het stuur van een wagen die niet verzekerd en niet ingeschreven was, en terwijl hij zelf niet over een rijbewijs beschikte. Een dag later ging hij door het lint”, aldus het parket. Zelf kwam de man een uur te laat opdagen voor zijn proces. Zijn zaak was ondertussen al bij verstek behandeld. Uitspraak op 7 november.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gunnar Aers

    Dat hij naar de kermis gaat in de botsauto ipv boksauto in het echte verkeer