Man misbruikte dochter 15 jaar geleden: ook in beroep 5 jaar gevorderd

Baert Marc
Een vijftiger uit Vilvoorde riskeert ook in beroep een gevangenisstraf van 5 jaar, waarvan 3 jaar met uitstel. De man zou zijn eigen dochter jarenlang seksueel misbruikt hebben. De feiten zouden plaatsgevonden hebben toen het meisje minderjarig was. Pas jaren later stapte het meisje naar de politie.

De intussen 29-jarige dochter diende in 2015 klacht in tegen haar vader, omdat ze naar eigen zeggen tussen 1995 en 2004 door hem was misbruikt. De man zou haar in die periode betast en verkracht hebben, onder meer in zijn vrachtwagen, maar ook in haar slaapkamer. Haar eigen broer verklaarde ook dat hun vader ‘s nachts vaak naar de kamer van zijn zus ging. Daarnaast waren er ook de verklaringen van de zussen van de vijftiger. Die verklaarden dat hij met hen hetzelfde had gedaan in hun puberteit. 

De man zelf gaf slechts één feit toe, en beweerde dat die seksuele betrekkingen er enkel gekomen waren op vraag van zijn dochter. De andere feiten van misbruik zouden nooit hebben plaatsgevonden, al hield de man ook voor dat hij kampte met ernstige geheugenproblemen. In eerste aanleg kreeg de man in december 5 jaar cel, waarvan 3 jaar met uitstel. Het parket-generaal vordert de bevestiging hiervan. De verdediging voerde aan dat de verklaring van de dochter uitermate vaag was en de verklaringen van de andere personen in het dossier onvoldoende bewijs waren om de man voor alle beweerde feiten van misbruik te veroordelen. 

De uitspraak was voorzien voor woensdag, maar zal pas op 30 oktober gebeuren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.