Man duwt agenten de snelweg op: 6 maanden cel

Het incident gebeurde op het viaduct van Vilvoorde
Baert Marc Het incident gebeurde op het viaduct van Vilvoorde
Een man heeft het twee maanden geleden wel heel bont gemaakt op het viaduct van Vilvoorde. Hij duwde in een woedeaanval zelfs twee agenten op de rijbaan. De rechter kon niet lachen met de woedeuitbarsting en gaf hem een celstraf van 6 maanden.

Op 28 maart zagen twee agenten hoe een bestuurder een volle lijn overschreed. Hierop werd hij aan de kant gezet. De man gehoorzaamde meteen, maar bleek zijn rijbewijs niet bij te hebben. Bovendien was de wagen niet verzekerd. Omdat hij wist hoe laat het was, trachtte hij te vluchten. Een van de agenten kon dit nog net verhinderen. Hierop werd hij eerst verbaal en dan fysiek agressief. Hij duwde de twee agenten zelfs op de snelweg. Uiteindelijk kon hij enkel met veel moeite geboeid en gearresteerd worden.

Tegen de politie uitte hij de dag erna zijn spijt. “Daarom wilde ik een werkstraf vorderen, maar omdat hij verstek geeft voor de behandeling van dit dossier kan ik niet anders dan een effectieve celstraf van 6 maanden vragen”, aldus de procureur. De rechter moest om dezelfde reden ook een effectieve celstraf geven. De man kan wel nog verzet of hoger beroep aantekenen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.