MAG44 doet De Kruitfabriek nog meer leven

Tijdens de Open Fabrieksdag konden ook de jongsten al kennismaken met de 'Rock 'n' roll High School.
Baert Marc Tijdens de Open Fabrieksdag konden ook de jongsten al kennismaken met de 'Rock 'n' roll High School.
In De Kruitfabriek werd zondag het nieuwe initiatief MAG44 voorgesteld. Dat is een verzameling nieuwe sociale, culturele en commerciële functies die huidige aanbod verruimen. Tijdens de derde Open Fabrieksdag zetten alle ‘onderbezetters’ van De Kruitfabriek (liefst 16 intussen) de deuren wagenwijd open.

In de garage van De Kruitfabriek werd een binnenstraat gecreëerd waar intussen heel wat nieuwe diensten en bedrijfjes hun onderkomen hebben gevonden. Het gaat om gezondheidsstudio ‘Studio World Tree’, circusschool ‘Circolito’, brainstormruimte ‘The Creative Ping Pong Club’, kinderdagverblijf ‘Infano’, online drukkerij ‘Zwart-op-Wit’, fietsenwinkel en – herstelplaats ‘Groep Intro’ en meubelmaker ‘Atelier Maat’. Ook op level 1 is er met ‘Atelier Vilvoorde’ een nieuwigheid.

Rook Motorfietsen toonde enkele van hun unieke vintage motorfietsen in hun atelier.
Baert Marc Rook Motorfietsen toonde enkele van hun unieke vintage motorfietsen in hun atelier.

“De meeste daarvan zijn tijdens de week gewoon open en dat is toch een verschil met vroeger toen de activiteiten zich veelal beperkten tot de avond of het weekend”, zegt uitbater Didier Cortois van Mad Lion. “Dit zal dan ook voor meer leven in de buurt zorgen zorgen.”

In die optiek opende restaurant ‘Barboufz’ ook voor het eerst de deuren van hun splinternieuwe keuken. Barboufz is voortaan open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag; telkens van 12 tot 14 uur en van 18 tot 21 uur en dit het ganse jaar rond, uiteraard ook op evenementen van De Kruitfabriek zelf.

Karakter

Cortois had in dat verband ook nog een nieuwtje heet van de naald. Stephane Brandelet, chef in het ter ziele gegane restaurant Karakter op de Rooseveltlaan, zal er vanaf volgende week in de kookpotten roeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.