MadTiger palmt Kruitfabriek in

NIEUW CONCEPT MET BAR IN GADGETSHOP, OPTREDENS EN TENTOONSTELLINGEN

Didier Cortois van Madlion en medewerker Sven in een van de ruimtes van de Kruitfabriek , waar binnenkort Creative Ideas de deuren opent.
Lukas Didier Cortois van Madlion en medewerker Sven in een van de ruimtes van de Kruitfabriek , waar binnenkort Creative Ideas de deuren opent.
De Kruitfabriek wordt de nieuwe thuis voor MadTiger, de populaire gadget- en artshop in de Leuvensestraat. "We gaan voor een uniek concept met een bar in de winkel; waar het bruist en er permanent activiteiten zijn; waar artiesten heel wat muren kunnen vullen en muzikanten kunnen optreden. Maar bovenal willen we dat de mensen zich hier thuisvoelen", zegt Didier Cortois. Binnen een goeie drie weken is een groots opgezet vierdaags openingsweekend voorzien.

Projectontwikkelaars Matexi en PSR willen samen met de stadVilvoorde nieuw leven blazen in het leegstaande pand aan de Steenkaai door ruimte te geven aan boeiende initiatieven. MadTiger was meteen kandidaat. De locatie, vroeger een oude kruitfabriek, en nu vooral bekend sinds het geflopte gelijknamige VIER-programma heeft dan ook alles in zich om een uniek belevenisoord te worden.

Buiten wordt naarstig gewerkt aan de metamorfose van het gebouw.
Lukas Buiten wordt naarstig gewerkt aan de metamorfose van het gebouw.

Al drinkend shoppen

"Het wordt een unieke concept waarbij een bar in de winkel wordt geïntegreerd", legt Didier Cortois van MadTiger uit. "Het is iets totaal nieuw voor Vilvoorde en vooral typisch voor grootsteden als Berlijn. Je kan er dus al drinkend shoppen. Er wordt ook voldoende werkruimte voorzien voor mensen die liever hier werken dan op kantoor. Er komt een prachtig terras en wifi in het hele gebouw."


De verhuis komt er vooral omdat het samengaan met de organisatie van evenementen nogal moeilijk werd in huidige winkellocatie in de Leuvensestraat. "We krijgen nu de mooie kans om dit aspect van MadTiger nog verder te ontwikkelen."


Er komt ook onder meer een permanente tentoonstelling. "We hebben een zwak voor jonge kunstenaars. Er zijn al drie fotografen bevestigd die hun werk zullen tentoonstellen en er is zelfs al een wachtlijst. We gaan hier dan ook nog meer op inzetten dan we tot nog toe gedaan hebben. Je zal als het ware door de tentoonstelling naar de winkel toe wandelen."

Alleen het achtergelaten televisiedécor van de Kruitfabriek herinnert nog aan wat ooit was.
Lukas Alleen het achtergelaten televisiedécor van de Kruitfabriek herinnert nog aan wat ooit was.

Unieke locatie

Cortois gaat er dan ook prat op dat het een unieke locatie wordt. "Dit is een eilandje tussen de Zenne en het kanaal. Zo'n plaats ontbrak nog in Vilvoorde. We willen ook heel laagdrempelig zijn."


Binnen drie weken is alvast een vierdaags openingsweekend voorzien. Met op donderdag een after-work event, vrijdag een Mad Ladies Night en zaterdag een optreden van de populaire Vilvoordse popgroep Garcia Goodbye in de voormalige opnamestudio van 'De Kruitfabriek'. De laatste decorresten werden intussen grotendeels verwijderd. Zondag is het dan tijd voor 'daytime clubbing' in het kader van de 'Kruitfabriek Sessions'.


Toch laat Cortois nog niet helemaal in zijn kaarten kijken naar de toekomstige invulling toe.

4 Fonteinen

"Dat weekend zullen we wel een en ander bekendmaken met betrekking tot onze verdere plannen in het pand. We willen alleszins Vilvoorde naar buiten brengen op een positieve manier. Hier kunnen we de nadelen van de oude industriële stad omzetten in iets positiefs. Hier zal altijd iets te beleven zijn."


Weliswaar beperkt in tijd want op termijn past de Kruitfabriek in de reconversieplannen voor 4 Fonteinen. "We zijn alvast voor drie jaar zeker van onze stek", zegt Cortois.


De evenementen op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 november zijn gratis. De gelimiteerde kaartverkoop voor het clubevenement op zondag wordt aangekondigd via de Facebookpagina van MadTiger.