Lions Clubs zamelen 10.000 euro in voor Rode Neuzen Dag met Smurfen

 Voorzitster Annick Van den Berge van Lions Club Halle-Arenberg en Bartel Janssens, secretaris van Lions Brussel Hoofdstad.
rv Voorzitster Annick Van den Berge van Lions Club Halle-Arenberg en Bartel Janssens, secretaris van Lions Brussel Hoofdstad.
Lions Clubs Vilvoorde en Halle-Arenberg hebben liefst 10.000 verzameld voor de Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius om jongeren met psychische problemen te helpen. Ze verkochten daartoe Smurfjes met een rode neus. 

“De scouts van Vilvoorde hielpen ons om naar aanleiding van de 60ste verjaardag van de Smurfen, rode neusjes op enkele duizenden smurfen te zetten”, vertelt Hilde Tesseur van Lions Club Halle-Arenberg. “Deze Smurfjes werden dan verpakt in setjes van 4 die we aan 20 euro verkochten of een apart Smurfje aan 5 euro. Deze Smurfen verkochten we voornamelijk op de expo ‘Het Smurfenavontuur’ op de Heizel, maar ook via markten en onze lokale acties. Onze enthousiaste leden en vrijwiligers hebben zich allen enorm ingezet en samen bereikten we het mooie bedrag van 10.000 euro.”

Enkele duizenden smurfen kregen een rood neusje.
rv Enkele duizenden smurfen kregen een rood neusje.

Lions Clubs International zet zich vooral in via lokale acties tegen honger, ten voordele van kinderen, ter bestrijding van blindheid en tegen honger in de hele wereld. “Om onze kinderen in België te steunen besloten we dan ook snel om een actie te ondernemen voor de Rode Neuzen Dag.”

De derde editie van Rode Neuzen Dag vindt plaats op vrijdag 30 november en focust zich dit jaar op de mentale gezondheid van jongeren op school. Daar brengen jongeren het meeste van hun tijd door en is de nood aan hulp groot. De droom is om zoveel mogelijk Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen te hebben: scholen waar extra aandacht gegeven wordt aan mentale gezondheid. Meer informatie op rodeneuzendag.be.

MedialaanReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.