Leerlingen ‘snuffelen’ bij ondernemingen om talenten te ontdekken

De leerlingen van Technov zorgden mee voor de bewoners van woonzorgcentrum Zonnesteen.
Lukas De leerlingen van Technov zorgden mee voor de bewoners van woonzorgcentrum Zonnesteen.
Zowat tweehonderd Vlaams-Brabantse leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs hebben woensdag en donderdag stage gelopen bij twaalf verschillende ondernemingen. Via de talentenstages wil de Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) de jongeren helpen bij hun studiekeuze.

In onze regio gingen de leerlingen bij Decathlon in Anderlecht, de Delhaize-winkels in Melsbroek en Overijse en woonzorgcentrum Zonnesteen in Zemst aan de slag. Ze liepen een halve dag stage in het bedrijf, ontdekten hun ondernemende kwaliteiten in een niet-schoolse omgeving en proefden van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon lag niet op het klaarstomen van jongeren voor de arbeidsmarkt, maar wel op het ontdekken van kwaliteiten en het maken van sterke positieve keuzes.

“In woonzorgcentrum Zonnesteen in Zemst waren vijftien leerlingen van Technov uit Vilvoorde aan het werk”, zegt Annick Vandroemme van Vlajo. “Ze hielpen er de bewoners te verzorgen, maar volgden de manager ook op de voet. Op die manier willen we hen helpen bij het maken van hun studiekeuze.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.