Leen Demaré maakt leerlingen warm voor opdrachten tegen armoede

Radiostem Leen Demaré (derde van links) tussen de scholieren van het vijfde en zesde leerjaar in basisschool De Doening in Peutie.
Lukas Radiostem Leen Demaré (derde van links) tussen de scholieren van het vijfde en zesde leerjaar in basisschool De Doening in Peutie.
Radiostem Leen Demaré is gisteren in enkele basisscholen langsgegaan om ook de leerlingen warm te maken voor de werelddag 'verzet tegen armoede' op 17 oktober.

In het kader daarvan kreeg het stadsbestuur zaterdag van Demaré al vijf opdrachten mee uit naam van de werkgroep 'Vilvoorde verzet tegen armoede'. Onder meer in basisschool De Doening in Peutie kwam Leen gisteren de opdrachten nog eens bekendmaken en de leerlingen oproepen om mee te doen.


De opdrachten die Leen Demaré meebracht naar Vilvoorde zijn: maak een levend schaakspel, verzamel 150 gevulde pennenzakken, verzamel vijftig niet-gemotoriseerde voertuigen en versier ze met afvalmateriaal, maak een gezonde maaltijd voor 300 personen en bouw een web van tachtig vierkante meter. Gisteravond verzamelden vrijwilligers die willen meewerken al een eerste keer op het stadhuis. (DBS)