Exclusief voor abonnees

Klimmer Kristof die kat na zes dagen redde uit boom bedolven onder lof: “Als er nog eens een dier in nood is, laat ik meteen weer alles vallen”

Boomklimmer Kristof Vancuynebroeck bleek gisteren de reddende engel voor kat Nessie in Vilvoorde.
Photo News Boomklimmer Kristof Vancuynebroeck bleek gisteren de reddende engel voor kat Nessie in Vilvoorde.
En of hij de held van de dag was. Kristof Vancuynebroeck slaagde er donderdag in om een katje dat al zes dagen 20 meter boven de grond in een boom vastzat naar beneden te krijgen. De boomklimmer kreeg gisteren dan ook van overal schouderklopjes en felicitaties. “Als er nog eens een dier in nood is, laat ik meteen weer alles vallen.”

In Vilvoorde zat al sinds zaterdag een kat 15 à 20 meter hoog in een boom waar ze niet meer uit durfde. Bewoners van het appartementscomplex waar de boom staat, hadden alles geprobeerd om het dier naar beneden te krijgen. Zonder resultaat. Ook de brandweer kon niet helpen, omdat ze de boom niet vanop de straat konden bereiken met hun ladderwagen.

Ze zag er heel verrimpeld uit en haar tong hing ook uit haar bek. Ook de blik was erg wazig. Ze was duidelijk aan het eind van haar Latijn. Niet verwonderlijk na zes dagen in die hitte.

Kristof Vancuynebroeck
Zes dagen lang zat de kat Nessie 20 meter hoog boven de grond zonder eten of drinken.
Dimitri Berlanger Zes dagen lang zat de kat Nessie 20 meter hoog boven de grond zonder eten of drinken.

Maar toen kwam Kristof op de proppen. Hij heeft zijn eigen tuinaanlegbedrijf en is dus wel wat gewoon. Bovendien was hij ook niet aan zijn proefstuk toe. 

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vancuynebroeck Kristof

  Dank je wel ☺️

 • Kim Feytons - Nannan

  Bedankt Kristof!

 • Ingrid De Kerpel

  Bedankt !

 • guido vermeyen

  Bedankt !

 • freddy cardoen

  Een dikke dikke proficiat aan de meneer die het katje uit de boom gered heeft . Er zijn toch nog grote dierenliefhebbers . Hopelijk komt alles goed met het diertje .