Kinderen bestolen tijdens vakantiekamp: dieven aan de haal met zakgeld, gsm’s en portefeuilles

In de Portaelsschool loopt sinds begin deze week het kinderkamp ‘Dolle Tienerdagen’.
Archieffoto Toon Sablon In de Portaelsschool loopt sinds begin deze week het kinderkamp ‘Dolle Tienerdagen’.
Dieven hebben dinsdag op klaarlichte dag hun slag geslagen tijdens het vakantiekamp van JCW in de Portaelsschool in Vilvoorde. Terwijl de 9 tot 13-jarigen aan het knutselen waren, werd geld voor drankjes, portefeuilles en gsm’s uit de rugzakjes van de deelnemende kinderen, animatoren en begeleiders gehaald die ze in de cafetaria hadden achtergelaten. Voortaan wordt de poort van de school afgesloten tijdens de activiteiten.

In de Portaelsschool in de Spiegelstraat is sinds maandag het kinderkamp ‘Dolle Tienerdagen’ bezig van de jongerenvereniging JCW (Jeugd, Cultuur en Wetenschap). Het thema is ‘Toy Stories’. Daarbij wordt op zoek gegaan naar de verhalen achter het speelgoed en gaat men er zelf mee aan de slag. Zo maken de kinderen een eigen Pacmanspel en bouwen ze knikkerbanen. Wat een leuke week moest worden, is al na de tweede dag uitgedraaid op een kleine nachtmerrie.

De persoonlijke en waardevolle spullen waren even onbewaakt achtergelaten in de cafetaria. Bij hun terugkeer na een activiteit in het naastgelegen lokaal stelden de begeleiders vast dat ze beroofd waren. In totaal zou zakgeld van een tiental van de twintig kinderen ontvreemd zijn, net als gsm’s, portefeuilles en bankkaarten van de animatoren en begeleiders zelf. De diefstal zorgde uiteraard voor heel wat beroering.

“We waren aan het knutselen in het lokaal naast de cafetaria”, legt begeleidster Fien Cox van JCW uit. “In die tijdsspanne moet er iemand ongemerkt langsgekomen zijn en die portefeuilles en gsm’s gestolen hebben. Het is opmerkelijk, want van in het lokaal waar we bezig waren zie je iedereen die naar de cafetaria gaat door de grote ramen. Maar we hebben dus helemaal niemand gezien. Waarschijnlijk waren we te druk bezig.”

“Iedereen was uiteraard heel erg onder de indruk. Dit zet ook een domper. Maar het kamp gaat gewoon verder. Vandaag is ook iedereen terug aanwezig. We maken een uitstap naar het Speelgoedmuseum vandaag. Dat geeft de gelegenheid om het allemaal een beetje te vergeten. We nemen ook maatregelen om te voorkomen dat dit zich nog eens herhaalt. De poort van de school zullen we voortaan wel altijd op slot doen”, besluit Fien Cox.

De inbreker of inbrekers werden dus niet opgemerkt. Er werd vlak na de vaststelling van de diefstal wel iemand gespot die wegliep op de speelplaats, maar doordat de inschrijvingen in de Portaelsschool ook volop bezig zijn, is het niet zeker of die persoon er effectief iets mee te maken had.

De politie van de zone VIMA (Vilvoorde-Machelen) kwam ter plaatse en onderzoekt de zaak. Voorlopig zou men nog geen verdachte op het spoor zijn.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yovanni Rochus

  "De persoonlijke en waardevolle spullen waren even onbewaakt achtergelaten in de cafetaria." Hoe is dit toch mogelijk? Dit is bijna ernaar vragen om het te stelen.

 • André Van Cutsem

  Nooit iets onbewaakt achterlaten .jammer voor de gedupeerden.

 • Patrick Voet

  Stelen van kinderen. Hoe laag kan je vallen.

 • Marc Vinck

  Wat een lakse organisatie en onverantwoordelijke leiding.