Kat na zes dagen uit boom gered dankzij klimmer

De kat zat sinds zaterdag 20 meter hoog in een boom in de Bavaylei.
Dimitri Berlanger De kat zat sinds zaterdag 20 meter hoog in een boom in de Bavaylei.
De kat die sinds zaterdag 15 à 20 meter hoog in een boom zat in een tuin in de Bavaylei in Vilvoorde, is uiteindelijk uit haar benarde situatie bevrijd. Ze sprong uiteindelijk zelf uit de boom nadat een klimmer boven haar was geraakt.

Dankzij de oproep op HLN.be werd dierenvriend Linda Moreels van Nine Lives de hele dag overstelpt met telefoontjes van mensen uit heel Vlaanderen die hun hulp aanboden. Dat liep niet altijd even gelukkig. Een vrijwilliger kwam nog met een langere ladder aandraven maar het vermoeide dier toonde zich agressief en kroop zelfs nog zes meter hoger.”

“Het was duidelijk dat we boven haar moesten geraken”, zegt Moreels. “We hebben zelfs nog overwogen om een drone in te zetten om het dier uit de boom te jagen. Uiteindelijk slaagde een boomklimmer erin om boven de poes te geraken. Daardoor overwon ze haar vrees en sprong uiteindelijk zelf uit de boom.”

De kat is wel meteen weggelopen. Linda Moreels zou ze graag nog vangen zodat ze na zes dagen zonder voedsel en drinken kan onderzocht worden door een dierenarts.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.