Kat loopt dubbele breuk in achterpoot op na zesdaags avontuur in boom

De kat houdt aan haar hachelijk avontuur een dubbele breuk in de achterpoot over.
Dimitri Berlanger De kat houdt aan haar hachelijk avontuur een dubbele breuk in de achterpoot over.
Het katje dat donderdag na zes dagen uiteindelijk uit een boom is gered, houdt aan haar avontuur serieus wat averij over. Het diertje dat aanvankelijk nog was weggelopen nadat het vanop 15 meter hoogte naar beneden was gesprongen, kon uiteindelijk toch gevat worden en werd naar een dierenarts gebracht. Daar bleek dat ze een dubbele breuk in haar linker achterpoot heeft opgelopen.

De poes zat al sinds zaterdag 15 à 20 meter hoog in een boom achter een appartementsgebouw op de Bavaylei. Omhoog klimmen was voor haar geen probleem maar afdalen was dat dus wél. Voor de brandweer bleek de plek niet effen genoeg om de ladderwagen te kunnen inzetten. Na een oproep op HLN.be kreeg dierenvriendin Linda Moreels van de vzw Nine Lives van over heel Vlaanderen oproepen van mensen die massaal hun hulp aanboden.

Na diverse pogingen was het uiteindelijk was boomklimmer Kristof Vancuynebroeck die tot boven de kat kon klimmen. “Hij heeft geprobeerd haar zo te pakken te krijgen maar ze kroop van angst naar de fijne uiteinden van de takken”, doet Linda het relaas van de spannende momenten. “Op een bepaald ogenblik is ze dan van op ongeveer 15 meter hoogte naar beneden gesprongen waarbij haar val deels werd gebroken door de takken. Kristof zag haar van boven uit op haar vier pootjes terecht komen en wegrennen...”

In shock

De eigenaar heeft de kat uiteindelijk in zijn tuin gevonden. “We zijn er mee naar de dierenarts gereden. Jammer genoeg bleek mijn vermoeden te kloppen: ze was in shock en heeft een dubbele breuk in haar linker achterpoot. Het is een ernstige breuk in die zin dat we nog niet weten of haar pootje met vijzen kan aaneen gezet worden. Een amputatie is niet uitgesloten. Vandaag wordt ze al geopereerd. We hopen uiteraard op het beste.”

Het blijkt overigens al de derde keer te zijn dat de poes in die boom is terechtgekomen. “Telkens opgejaagd door een krolse kater van de buren. Overigens hadden we haar gisterenavond sowieso kunnen bevrijden? Kort nadat de boomklimmer haar uit de boom had bevrijd kwam ook de klimploeg van brandweer Zaventem/Vilvoorde toe. Naast ‘held van de dag’ Kristof wil ik ook hen bedanken”, aldus nog Linda.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.