Kampenhout en Steenokkerzeel vervoegen Huisartsenwachtpost in AZ Jan Portaels

juni 2019 - Opening huisartsenwachtpost AZ Jan Portaels Vilvoorde
AZ Jan Portaels juni 2019 - Opening huisartsenwachtpost AZ Jan Portaels Vilvoorde
Vanaf 3 januari 2020 kunnen ook inwoners van Steenokkerzeel en Kampenhout terecht in de Huisartsenwachtpost in Vilvoorde. Daar staat sinds juni 2019 een team klaar om dringende medische zorgen te verstrekken aan inwoners van Vilvoorde, Zaventem, Strombeek-Bever en Machelen. Binnenkort komen daar dus twee gemeenten bij.

Het huidige team bestaat uit ongeveer zestig huisartsen, waarvan enkelen niet actief zijn omwille van hun leeftijd of ziekte. Zij zullen versterkt worden door vijftien tot twintig huisartsen uit Kampenhout en Steenokkerzeel. 

Wie mobiel is kan zich aanbieden in de Huisartsenwachtpost in het AZ Jan Portaels. “Lukt dat niet, dan kunnen patiënten nog steeds een beroep doen op een huisbezoek zoals dat nu ook het geval is”, legt voorzitter van de huisartsenkring Dr. Geeraerts uit.

Eerste zes maanden

“In de zomerperiode was het nog vrij rustig. Over het algemeen doen minder mensen dan een beroep op een huisdokter in het weekend en mensen moesten ook nog wat hun weg vinden naar de wachtpost”, aldus Dr. Geeraerts. “We verspreidden de informatie via verschillende fora en merken dat ook mond-tot-mondreclame zijn werk doet.” Het verhaal blijkt positief te zijn aan twee kanten. De dokters zijn minder frequent van wacht en er zijn amper wachttijden voor de patiënten. “We merken een gunstige evolutie en hopen op hetzelfde elan verder te gaan”, besluit hij.

De wachtpost is geopend van vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur en op feestdagen vanaf de vooravond om 19 uur tot de ochtend na die feestdag 8 uur. Adres: Gendarmeriestraat 65, 1800 Vilvoorde
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.