Inwoners kunnen warmteverlies in kaart brengen

De Vilvoordenaars krijgen deze winter de kans bij een energieaudit van hun woning gratis een warmtescan te laten uitvoeren.

Bij zo'n warmtescan gaat een deskundige met een warmtebeeldkijker na waar precies in de woning er warmte verloren gaat. Na het onderzoek ter plaatse, stelt de expert een rapport op, met daarin infraroodbeelden die het warmteverlies aan de hand van kleuren duidelijk maken.

Tips en advies

Verder staan in het rapport tips en advies om het warmteverlies tegen te gaan. "Een warmtescan toont duidelijk aan waar warmte de woning verlaat", vertelt energiedeskundige Thijs Stegen. "Met het blote oog is warmteverlies natuurlijk niet waarneembaar daarom neem ik infraroodfoto's van de woning, zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde. Via de gekleurde beelden weet ik waar precies er warmte verloren gaat, en waar het beter kan met de isolatie. Het rapport dat ik op basis van de warmtescan opmaak, bevat naast de infraroodbeelden ook nog een reeks adviezen over hoe het warmteverlies kan worden tegengegaan."


De kostprijs voor een energieaudit en een warmtescan bedraagt samen 40 euro. Een warmtescan aanvragen kan via woonplus@vilvoorde.be of het nummer 0484/92.44.64. (DBS)