Interza en Incovo roepen op: “Even geen gras meer in de GFT-zakken, alstublieft”

Laurence Machiels
Incovo en Interza roepen op voorlopig geen gras meer in de GFT-zakken te stoppen. De afvalintercommunales hebben nu een lagere bezetting door afwezigheden, maar kunnen de ophaaldiensten voorlopig wel nog blijven garanderen. “Zeker nu de recyclageparken gesloten zijn en het groeiseizoen op gang komt, kunnen de hoeveelheden GFT te groot worden.” De afvalintercommunales gaan ook extra camera's inzetten om sluikstorten tegen te gaan.

Interza en Incovo roepen alle burgers op het gras zo veel mogelijk thuis te houden. Directeur bij Interza en Incovo Jan Buysse haalt enkele tips aan: “Je kunt het gras na het maaien laten liggen. Wie geen mulchmaaier heeft, kan er eventueel een tweede keer over rijden om het te versnipperen. Je kunt het composteren of onder hagen strooien. Zo kan het dienst doen als bemesting.”

ANP Pers Support

“Akkoord, het zal misschien net iets minder mooi zijn, maar dat is nu minder belangrijk dan het volhouden van de afvalophaling en de gezondheid van onze medewerkers. Mensen zijn belangrijker dan gazon. Ik reken echt op ieders solidariteit”, roept Buysse op. Om het keukenafval zo veel mogelijk te reduceren, vragen de  afvalintercommunales om zoveel mogelijk te composteren of het afval als kippenvoer te gebruiken.