Injectienaalden mogen gratis naar het recyclagepark

Naaldcontainer - gratis - gevaarlijk afval
Incovo Naaldcontainer - gratis - gevaarlijk afval
Particulieren - denk aan diabetespatiënten - zijn verplicht hun gebruikte injectienaalden in een naaldcontainertje af te geven in het recyclagepark. Incovo en Interza stellen die gratis ter beschikking. Naalden verpakt in lege glazen bokalen, plastic flessen of dozen worden niet aanvaard.

“Injectienaalden zijn gevaarlijk afval, en moeten dus op een veilige manier verwerkt worden”, licht Anne-Lise De Ruysscher, communicatieverantwoordelijke bij Incovo toe. “Incovo en Interza laten daarom de naalden samen met het andere klein gevaarlijk afval ophalen door een gespecialiseerde firma. Denk zeker ook aan de veiligheid van onze laders en stop gebruikte naalden NOOIT in de restafvalzak of pmd-zak.”

De gratis naaldcontainers van Incovo en Interza zijn er enkel voor particuliere inwoners. De intercommunales willen hiermee de mensen die geconfronteerd worden met een chronische ziekte zoals diabetes ondersteuning bieden. Dokters en verpleegkundigen zijn verplicht de eigen naaldcontainer te gebruiken voor hun injectienaalden. Zij mogen die dus ook niet achterlaten bij huisbezoeken.

Wie een naaldcontainer wil, kan die gratis krijgen in het recyclagepark.

Naaldcontainer - gratis - gevaarlijk afval
Incovo Naaldcontainer - gratis - gevaarlijk afval