Infrabel werkt tussen stations Vilvoorde en Weerde

Begin deze week is Infrabel gestart met vernieuwingswerken aan de spoorlijn Brussel-Antwerpen. De infrastructuurbeheerder plaatst een nieuwe bovenleiding tussen de stations van Vilvoorde en Weerde.

Tot eind april worden tijdens de weeknachten proefsleuven gegraven. Tijdens die fase verwacht Infrabel beperkte geluidshinder voor de omwonenden. Vanaf 12 maart tot het voorjaar van 2018 plaatst men dan weer op de meeste zondagen funderingsbuizen en palen. Tussen zaterdag 22 april en maandag 29 mei worden de buizen ingetrild en gebetonneerd. Dat gebeurt met behulp van een spoorkraan en een werktrein. In die periode zullen de omwonenden met wat meer geluidshinder rekening moeten houden.


Vanaf augustus wordt vervolgens de bedrading van de nieuwe bovenleidingen voorzien en een maand later worden de oude bovenleidingspalen afgebroken en verwijderd. De werken zijn begin deze week gestart in de buurt van het station van Vilvoorde en schuiven stelselmatig op in de richting van het station van Weerde. Het gaat om een mobiele werf, dus er wordt niet overal op hetzelfde moment gewerkt.


Meer informatie over de werken op www.infrabel.be/nl/vilvoorde-weerde. (RDK)