Iedereen in de bres voor Max (6)

ONTELBARE INITIATIEVEN OM BEHANDELING KANKERPATIËNTJE TE BETALEN

Julie, Didier Cortois en Sven van de Kruitfabriek. Alle drie dragen ze een sweater van De Max Ket.. De opbrengsten van de verkoop van de trui gaan naar Steun Max!.
Lukas Julie, Didier Cortois en Sven van de Kruitfabriek. Alle drie dragen ze een sweater van De Max Ket.. De opbrengsten van de verkoop van de trui gaan naar Steun Max!.
De initiatieven om Max Hendrix, de 6-jarige jongen die vecht tegen een zeldzame tumor, te steunen, blijven als paddenstoelen uit de grond schieten. Zo kan je in De Kruitfabriek een speciale 'De Max Ket.'-sweater kopen, en de komende weken worden er fuiven bij de vleet georganiseerd om de peperdure behandeling te helpen betalen. Op 24 september vindt een voorlopig orgelpunt plaats met een groot benefiet.

De wereld staat al een tijdje stil voor het gezin van Lenny Sterckx en Manu Hendrix uit Humbeek. Bij hun oudste zoontje Max werd in december vorig jaar een zeldzame hersenstamtumor ontdekt. In België konden de dokters hen niet helpen en ook in het buitenland brachten specialisten geen soelaas. Max ging er zienderogen op achteruit en dus beslisten zijn ouders om zich op hun laatste reddingsboei te storten. Dokters in het Mexicaanse Monterrey hebben immers een nieuwe behandeling ontwikkeld die de volledige tumor bestrijdt en succesvol zou zijn. Sinds begin juni vertoeven Max, kleine broer Leo en hun ouders ter plekke. De behandeling slaat aan en dus is er weer hoop.

Max Hendrix (6) vecht tegen hersenstamtumor.
RV Max Hendrix (6) vecht tegen hersenstamtumor.

Dure behandeling

Toch is er ook een keerzijde aan het plaatje. De behandeling in Mexico kost maar liefst 250.000 euro en wordt in België niet terugbetaald. Daarom proberen Lenny en Many via verschillende kanalen geld in te zamelen. De schrik blijft wel bestaan dat ze de behandeling zouden moeten stopzetten, omdat ze die niet kunnen betalen.


Hun noodkreet viel niet in dovemansoren. Vrienden en familie sprongen in de bres en intussen schieten de initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Zo kan je sinds kort in De Kruitfabriek terecht voor een wel heel speciale sweater. Samen met kledinglijn KET. Official werd een sweater ontwikkelt met de opdruk 'De Max Ket.', naar analogie met de bekende reeds bestaande KET.-lijn. "We wilden absoluut iets doen", zegt Didier Cortois van De Kruitfabriek. "De jonge krijger in kwestie liep hier vorige zomer nog vrolijk in onze tuin te spelen. Toen we begin dit jaar te horen kregen dat hij het moet opnemen tegen deze agressieve kanker, waren we daar uiteraard erg van geschrokken. Zodra er zicht was op een behandeling, maar ook meteen duidelijk werd dat de ziekteverzekering niet bereid was om tussen te komen, zijn we beginnen nadenken over een actie."


Didier wilde vooral iets tastbaars dat te koop kon worden aangeboden. "We kwamen al snel op het idee van een sweater en na een eerste contact met de mensen van KET. was de zaak meteen beklonken. Wij zorgen voor productie, financiering en verdeling en KET. leent zijn naam aan het verhaal en maakt er ook massaal publiciteit voor. De winst op de truien gaat integraal naar SteunMax! en we kunnen vandaag al zeggen dat het een flink succes is. We krijgen dagelijks nog bestellingen binnen en durven intussen luidop dromen van een getal met 5 cijfers. We voorzien trouwens een tweede verkoop op zaterdag 26 en zondag 27 augustus."

Witte spaarpotjes

"Het is ongelooflijk om te horen wat het verhaal van Max in beweging brengt om die broodnodige centjes voor zijn behandeling bij elkaar te krijgen", laten de ouders intussen weten bij zo veel ondernemingslust. De lijst aan initiatieven en evenementen die de komende weken lopen of zullen plaatsvinden is dan ook indrukwekkend. Zo zullen tijdens het eerstvolgende 'Golden Thursday'-event op 24 augustus op het vliegveld in Grimbergen spaarpotjes op tafel staan en ook de fooien van de obers gaan naar 'Steunmax!'. Park Tennis Klub Vilvoorde voorziet dan weer een tweedaagse met een afterwork op 1 september en een fuif op 2 september.


24 september wordt het voorlopig hoogtepunt van de 'inzamelwoede'. Dan organiseert de vereniging 'Steun Max' een grote benefiet in de Mozaïek in Humbeek, Max' basisschool. Er worden gesponsorde fiets- en wandeltochten georganiseerd, met ook heel wat randanimatie én optredens van onder meer Udo, Nigel Williams en Sergio. Je zal er ook kunnen bieden op tal van gegeerde items zoals een gesigneerd T-shirt van Kim Clijsters, een gesigneerde voetbal van RSCA of een luxe helikoptervlucht met champagne.


Alle info op de Facebookpagina 'Steun Max'.