Hippe shops krijgen plekje in 'Mini-Uplace'

WINKELCOMPLEX BAZAAR WIL AL UITBREIDEN NOG VOOR OFFICIËLE OPENING

Nancy Moerenhout (links), Séverine Dargent en Kim Craenen zijn de uitbaters van de drie vaste winkels in Bazaar.
Lukas Nancy Moerenhout (links), Séverine Dargent en Kim Craenen zijn de uitbaters van de drie vaste winkels in Bazaar.
'Bazaar', het 'mini-Uplace' in het centrum opent zaterdag de deuren. De concept-store zit volledig vol met drie 'vaste' winkels en een tiental hippe zaakjes. Daar gaat het niet bij blijven, want Bazaar is op zoek naar mensen die actief zijn in de foodsector. "Het idee is om een slager, bakker, kaasboer,... samen te brengen onder één dak", zegt initiatiefnemer Gregory Meul.

Op de échte Uplace is het nog even wachten, maar de 'mini-Uplace' voor de kleine zelfstandigen in Vilvoorde opent zaterdag de deuren. Dat de opzet aanslaat is duidelijk, want het complex in de Toekomststraat telt momenteel al een dertiental winkels. Zaterdag zwaaien de deuren feestelijk open. Dat gaat gepaard met een drankje en goodie bags die zullen worden uitgedeeld.

Hippe zaakjes

"De bedoeling is een aantal leuke, hippe zaakjes te combineren", zegt Gregory Meul, die samen met zijn vrouw Judith De Meester, initiatiefnemer is. Handelaars die hun concept eerst willen testen, kunnen ook bij ons terecht, zonder dat ze fysiek aanwezig moeten zijn. We stellen een verkoper ter beschikking die hun waren voor hen verkoopt. Maar het is ruimer dan dat. Er is bijvoorbeeld ook ruimte voor kunst. Zo zal je het werk kunnen bewonderen van Helena Toscano, een beloftevolle fotografe, die voor de eerste keer tentoonstelt."


In Bazaar worden zowel rekken als vaste ruimtes ter beschikking gesteld, voor een minimale periode van respectievelijk twee en zes maanden. In totaal doen drie handelaars mee die een vaste ruimte huren: een stoffenwinkel, een interieurzaak én een lunchbar die het kloppende hart wordt van het complex", aldus Meul.


"Daarnaast zijn er een tiental webshops die één of twee rekken huren met een heel breed gamma. "Dat gaat van allerlei spulletjes voor de allerkleinsten en origineel en duurzaam speelgoed over kleurrijke kousen tot de meest hippe kleren. Eigenlijk is het één grote giftshop..."

Creatievelingen

Meul wil vooral creatievelingen bereiken die hun producten willen uitproberen zonder al te veel ontmoedigende en dure verplichtingen. "De bedoeling van Bazaar is een creatief lab te maken, waar leuke ideeën zowel op korte als op lange termijn uitgewerkt kunnen worden." Er wordt zelfs al verder gedacht. "We zouden graag uitbreiden met een 'foodmarket'. Het idee is om een slager, bakker; kaasboer, wijnhandelaar, groenteboer, lunchbar,... samen te brengen onder één dak. Daarnaast willen we ook een kooklabo inrichten. Dat is gericht op mensen die op het punt staan om een restaurant te beginnen, maar eerst hun gerechten willen testen. Mensen zullen er kunnen komen eten voor een beperkte periode. Vanaf mei beginnen we te verbouwen."


Intussen doet de tamtam zijn werk in het Vilvoordse. "Het leeft hier enorm. Mensen spreken er ons constant over aan. We kunnen dan ook niet wachten tot de opening."


Bazaar bevindt zich in de Toekomststraat 51 en is zaterdag open van 9 tot 17.30 uur en elke weekdag behalve maandag van 10 tot 17.30 uur.