Hans Bonte roept De Lijn op om ringtrambus nu al actief in te schakelen

Burgemeester Hans Bonte - Vilvoorde
Baert Marc Burgemeester Hans Bonte - Vilvoorde
Het inschakelen van de ringtrambus werd al enkele keren uitgesteld en dat gebeurde recent nogmaals. Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Sp.a) wil busmaatschappij De Lijn echter oproepen om de bussen met een lengte van 24 meter nu al te laten rijden.

Volgens Bonte is dat perfect mogelijk gezien de bussen het traject van lijn 820 eerder uittestte: “Die bussen staan klaar in Leuven en bij mijn weten rijdt ongeveer elke dag wel één van de ringtrambussen uit voor opleidingen en trajecttesten.” 

De Lijn lanceerde in verband met corona enkele maatregelen om iedereen veilig de bussen te laten gebruiken. Zo mogen passagiers niet meer vooraan opstappen en verspreiden ze plannetjes die aangeven een veilige afstand op de bus te bewaren van elkaar.

“Het inschakelen van de ringtrambus heeft in mijn ogen drie voordelen. Momenteel is er minder verkeer op de baan. Ideaal dus om chauffeurs te laten wennen aan het rijden met deze bussen van een aanzienlijke lengte. Verder zijn ze ecologisch verantwoord want het zijn hybride voertuigen terwijl nu zeer vervuilende diesels rondrijden. Als laatste en belangrijkste punt zie ik dat als een kans om mensen op de bus meer afstand te kunnen laten houden gezien het toestel tweemaal zo lang is als een gewone bus”, motiveert Hans Bonte.

instructies op de bus De Lijn
De Lijn instructies op de bus De Lijn
Ringtrambus kwam in Vilvoorde langs tijdens autoloze zondag 2019.
Margo Koekoekx Ringtrambus kwam in Vilvoorde langs tijdens autoloze zondag 2019.