Fiets dit weekend baas in De Kruitfabriek

Bezieler en initiatiefnemer Didier Cortois.
Foto Lukas Bezieler en initiatiefnemer Didier Cortois.

Dit weekend staat De Kruitfabriek helemaal in het teken van de fiets. "Er is om te beginnen doorlopend een expo met originele memorabilia uit het roemrijke Belgische fietsverleden", legt organisator Didier Cortois uit. "Op zaterdag kan je tussen 13 en 17 uur een behendigheidsparcours voor de jongsten en dat in samenwerking met de lokale politie." En daarmee stopt het niet. "Je kan ook je fiets laten graveren door de preventiedienst, eveneens tussen 13 en 17 uur, én we stellen De Kruitfabriek Urban Tour voor. Dat is een leuke fietstocht langsheen een aantal bezienswaardigheden vlakbij. De toer is ongeveer 15 kilometer lang en geschikt voor jong en oud."


Ook op zondag staat er heel wat te gebeuren. "Graveren van je fiets is nog steeds mogelijk tussen 11 en 14 uur, je kan ook dan de Urban Tour ontdekken of snuisteren tussen de vele originele en unieke spulletjes aan de standjes op de vintage en brocante markt. Uiteraard is er ook tijd om te genieten van een lekkere kop koffie in onze bar. Als klap op de vuurpijl kan je rechtstreeks naar de Ronde van Vlaanderen kijken op groot scherm en napraten over de ongetwijfeld spannende finale op ons hopelijk zonovergoten terra."


Je vindt De Kruitfabriek langsheen het Kanaal Brussel-Willebroek, aan de Steenkaai 44. Voor de gelegenheid wordt de zone voor de fabriek trouwens verkeersvrij gemaakt, zodat fietsers er die 2 dagen het rijk voor hun alleen hebben. (DBS)