Fakkeltocht tegen armoede trekt door stadscentrum

De fakkeltocht tegen armoede trok ingetogen door het stadscentrum.
rv De fakkeltocht tegen armoede trok ingetogen door het stadscentrum.
Heel wat mensen zijn voor de 31ste keer met fakkels door de Zennestad getrokken op de ‘Werelddag van verzet tegen armoede’. 

De werkgroep ‘Vilvoorde tegen armoede’ nodigde eerst iedereen uit op een gratis tas soep aan het monument ‘De Steen’ in het Kanaalpark. Na één minuut stilte ter nagedachtenis van de overledenen, trok de fakkeltocht zich op gang door het Vilvoordse stadscentrum. Aangekomen aan het Mattenkotplein werd samen het ‘vierde wereldlied’ gezongen. Vandaar ging het naar de feestzaal van het stadhuis waar de deelnemers ontvangen werden met een hapje en een drankje. 

De werkgroep ‘Vilvoorde tegen armoede’ vroeg al de hele voorbije week bijzondere aandacht voor mensen die ‘moeten’ leven in armoede door allerlei activiteiten te organiseren. Zo was er onder meer een filmvoorstelling in cultuurcentrum Het Bolwerk en een voorleesuurtje voor kinderen rond het thema ‘armoede’ in de bib.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.